Musorujsag
Élő Eredmények
×

A hétvégén újra versenyez Vettel és Schumacher – sorsoltak a Bajnokok Tornáján

A hétvégén újra versenyez Vettel és Schumacher – sorsoltak a Bajnokok Tornáján

Race of Champions
Érdekes párosításokat hozott a hétvégén rendezendő Bajnokok Tornája egyéni és csapatversenyének sorsolása. Mick Schumacher két selejtező kört is vív, Sebastian Vettel Valtteri Bottasszal is találkozhat.

Ezen a hétvégén rendezik meg Svédországban a Bajnokok Tornája 2023-as megméretését. Az autó- és motorsportok különböző szakágainak képviselői a 2022-es eseményhez hasonlóan a svédországi Pite Havsbadban csapnak össze, mégpedig egy havas-jeges pályán. Habár a körülmények a rali világának tagjait hozzák előnyös helyzetbe, Forma–1-es szereplőkből sem lesz hiány.

Az aktív 2023-as mezőnyt az eseménytől tavaly az utolsó pillanatban visszalépő, ezért most debütáló Valtteri Bottas képviseli. Az Alfa Romeo versenyzője már akklimatizálódott az ausztráliai és új-zélandi nyaralása után, hiszen az elmúlt napokban lappföldi havas edzőtáborozást tartott.

Rajta kívül ott lesz Svédországban a rajtrácsról kiszorult, a Mercedes tartalékosának álló Mick Schumacher, valamint az F1-ből visszavonult, a versenyzéssel egyelőre felhagyó Sebastian Vettel is, akinek az abu-dzabi búcsúja után ez lesz az első versenye. A két német a szombati Nemzetek Kupája csapatversenyben együtt alkotja Németország csapatát. Bottas eközben gyerekkori hősével, Mika Häkkinennel képviseli majd Finnországot.

A szervezők kedden megtartották az egyéni és a csapatverseny sorsolását, mely hozott pár érdekes párosítást.

A Nemzetek Kupájában a tavaly már az első körben elvérző Németországnak idén is amolyan selejtezőkört kell teljesítenie: a másik ex-F1-es David Coulthard és Jamie Chadwick által alkotott brit csapattal fognak összecsapni. A finnek meg eközben a Bajnokok Tornája e-sport versenyének győzteseivel.

A Nemzetek Kupájának sorsolása (Grafika: Race of Champions)

A vasárnapi egyéni versenyben Mick Schumacher ismét selejtezőt vív majd, Felix Rosenquist lesz az ellenfele. A másik ágon eközben David Coulthard küzd a korábbi F1-es versenyző Patrick Tambay fiával, Adrien Tambayjel. Amennyiben továbbjutnak, egymás ellenfelei lesznek a nyolcaddöntőben, és egy ágra kerülnek a kétszeres F1-es világbajnok Mika Häkkinennel, aki az első összecsapását az Aston Martin tesztversenyzőjével, az F2-es bajnok Felipe Drugovichcsal vívja majd.

Adott esetben a negyeddöntőben akár egy régi időket idéző Häkkinen, Schumacher párharcot is láthatunk.

Az alsó ágon eközben Vettel Chadwickkel kezd, míg Bottas Tom Kristensennel, vagyis a két F1-es szintén a negyeddöntőben találkozhat, ha eljut addig.

Az ágrajz jobb oldala inkább a raliszakág képviselőié. Ott az egyik legizgalmasabb párosítást Petter és Oliver Solberg apa-fiú csatája jelenti.

A Bajnokok Tornájának sorsolása (Grafika: Race of Champions)

A Bajnokok Tornája január 28-án a csapatversennyel rajtol, január 29-én jön az egyéni verseny. Mindkét eseményt magyar idő szerint 12 óra és 15 óra között rendezik.

Hazánkban az esemény hivatalos Youtube-csatornáján lesz nézhető a verseny. Bővebb közvetítési információk itt találhatók. A hétvége teljes mezőnyének névsora pedig itt érhető el.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Race of Champions)

További tartalmak