Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso megérkezett – videó

Alonso megérkezett – videó

Aston Martin
Bár már tesztelt is a csapattal, Fernando Alonso a versenyzőjükként ezen a héten járt először új csapata, az Aston Martin gyárában.

Edzőtáborozás ide vagy oda, szép lassan az összes versenyző visszatér a csapatok bázisára, hogy ott is megkezdje a felkészülést a februári teszttel rajtoló 2023-as új idényre. Fernando Alonso az elmúlt napokban a közösségi oldalán jelezte, hogy aktívan edz, kedden viszont már Silverstone-ban tűnt fel.

A képsorozat ismerős lehet. Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt Sebastian Vettel első látogatásáról is egy rövid bevonulós videót tett közzé az Aston Martin, ahogy kedden Alonsóról is. A kétszeres világbajnok ragyogó napsütésben és ragyogó mosollyal lépett be új csapata gyárának kapuján – immáron a zöld egyenruhájában.

Habár a múlt szezon végén már tesztelte is az istálló 2022-es autóját, Alonsónak a mostani volt az első látogatása az Aston Martin központjában. Nemcsak a február 13-ai silverstone-i autóbemutatóra és a február 23-án rajtoló bahreini tesztre kell készülniük, hiszen február 7-én és 8-án csapata a Pirelli jerezi gumitesztjén vesz részt, ahol az egyik nap a spanyolé lesz a volánnál.

Alonso nagy reményekkel várja pályafutása újabb fejezetét, hiszen bár tudja, az Aston Martin nem kínál számára olyan esélyeket, mint egy jelenlegi élcsapat, az új gyárral és az új emberek alkalmazásával azon gárdának tartja őket, amely a legnagyobb eséllyel emelkedhet a középmezőnyből az élcsapatok közé a következő években.

„Érzed az energiákat a csapaton belül, hogy mennyire motivált mindenki. Alig várom a következő szezont” – mondta Alonso még a múlt decemberi abu-dzabi tesztje után, kiemelve, sok időt kell majd töltenie a szimulátorban, hogy a lehető legtöbb dologhoz hozzászokjon, mielőtt a pályán is megkezdi a munkát.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak