Musorujsag
Élő Eredmények
×

Grosjean örömmel dolgozna Andrettivel

Grosjean örömmel dolgozna Andrettivel

The Race
Az IndyCarban az Andretti Autosportnál versenyző Romain Grosjean nem tartja kizártnak, hogy a jövőben valamilyen formában szerepet vállal az amerikai istálló F1-es csapatánál, amennyiben az ki tudja harcolni a királykategóriás szereplést.

Miután 2020 végén távozott/távozni kényszerült a királykategóriából, Romain Grosjean az Egyesült Államok legnépszerűbb és legrangosabb formaautós szériájában kezdett új fejezetet. Az IndyCarban az Andretti Autosporttal dolgozik, vagyis annak az istállónak az alkalmazottja, melynek vezetői nemrég hivatalosan is bejelentették, készülnek az F1-es debütálásra.

Persze számos akadályt sikerrel kell még venniük, és az F1-nek is rá kell bólintania terveikre (sőt, el kell indítaniuk a jelentkezési folyamatot), mielőtt valós lehetőségként beszélhetünk arról, hogy az Andretti újabb szériával bővíti a palettát.

Az utóbbi hetekben viszont sok szó esett róluk, főleg azóta, hogy jelezték, a General Motors támogatásával készülnek. Nemrég francia versenyzőjüket is a projektről faggatták, egészen pontosan arról, ő maga vállalna-e valamilyen szerepet abban. Grosjean nem zárkózott el az ötlettől, de jelezte, ez a szerep inkább tanácsadói, mint versenyzői lenne.

Fotó: Cadillac

„Igen, egyértelműen (érdekelne a dolog). Azt hiszem, az F1-ben nagyon sok dolgot megtanultam, az egyik pedig az volt, hogy soha ne mondd, hogy soha. Ez most egy remek hír az Andretti számára (a GM partnerség), és nagyon keményen dolgoznak azért, hogy elérjék a céljukat. Nagyon remélem, hogy sikerülni fog nekik. Mindenképpen megpróbálják megvalósítani a terveiket. Ez pozitív. Van üzleti támogatásuk, és ők is konstruktőrök. Érdekes látni, hogyan bővül, építkezik a csapat” – fogalmazott.

Ami versenyzői pályafutását illeti, Grosjean jelezte, nagyon jól érzi magát Amerikában és az IndyCarban, szóval nem tervez váltást, ott akar sikeressé válni (első évében három dobogós helyezése is volt, és számos dicséretet kapott, a tavalyi viszont kicsit gyengébben sikerült; „csak” egyszer végzett az első háromban).

„Még mindig szeretek az Egyesült Államokban versenyezni, még mindig boldog vagyok, hogy ott lehetek. Most egy nagycsapatban dolgozom. Szóval azért vagyok itt, hogy megpróbáljam elhódítani a bajnoki címet. Egy kicsit változik a helyzet, ha átjössz és minden futamon indulsz, a bajnokságért hajtasz. Nagyon szeretnek, aztán kicsit változik a helyzet. De még mindig minden nagyon jó. Élvezem a hangulatot. Mind nyerni akarunk, de kollégák is vagyunk, és ezt élvezem” – zárta gondolatát.

Romain Grosjean (Fotó: IndaCar) Romain Grosjean (Fotó: IndaCar)
Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak