Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton 2022-ről: Az embereink sírtak

Hamilton 2022-ről: Az embereink sírtak

On Purpose, The Times
Míg Lewis Hamilton síró csapattársakról mesélt, főnöke jelezte, hibázik, aki 2022 után le meri írni a zsinórban nyolc bajnoki címet szerző Mercedest.

Lewis Hamiltonnak és a Mercedes csapatának is a leggyengébb éve volt a 2022-es azóta, hogy a brit csatlakozott hozzájuk. Egyetlen győzelmet jegyeztek a 22 verseny során, azt is George Russell, miközben 2013 óta először voltak esélytelenek a bajnokságban.

Habár a korábbi lendületük megtört, az uralkodásuknak pedig vége, Hamilton mégis látja az előnyeit a tavalyi megpróbáltatásoknak. Szerinte azok minden eddiginél jobban összekovácsolták a Mercedest. „2022 az egyik legnehezebb éve volt a csapatunknak, mivel nem építettünk nagyszerű autót, és megvoltak a magunk nehézségei, ahogy sok embernek megvannak. De közelebb kerültünk egymáshoz” – mesélte Hamilton az On Purpose podcastban.

„Már tíz éve dolgozom ennél a csapatnál, és az idei (ti. 2022-es) beszélgetéseink során az embereink úgy megnyíltak, ahogy még soha korábban. Az emberek sírtak. És ezt csodálatos volt látni.”

„Úgy vélem, sokkal jobb csapat vagyunk, mint korábban bármikor, mert célunk van, és a hatásról beszélünk” – magyarázta a hétszeres világbajnok.

Toto Wolff, George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Főnöke, Toto Wolff eközben a botlásuk okairól nyilatkozott a The Times című lapnak. „Elszúrtuk a fizikát. Ebben nincs semmi mitikus. Félreértelmeztünk bizonyos szabályokat. Nagy hangsúlyt fektettünk a teljesítményhajszolásra az autóval, amit szerettünk volna közel engedni a talajhoz, nagyon alacsonyra. De nem mehetsz nagyon alacsonyan, mert az alja hozzáütődik a földhöz. Szóval fel kellett emelnünk, ami megint változtatott a dolgokon. Eléggé triviális magyarázat, de ez az igazság” – ecsetelte Wolff.

Kiemelte, noha az évük nem úgy alakult, ahogy remélték, ő nem fogta szorosabbra a gyeplőt, mert továbbra is bízik a technikai szakembereiben.

„Voltunk olyan szerencsések, hogy sorozatban nyolcszor lehettünk konstruktőri bajnokok, amire még nem volt példa. És ez annak a ténynek köszönhető, hogy hatalmat adunk az embereinknek. Ha most elkezdenék beleavatkozni a technikai döntésekbe egy ilyen nyerő széria után, az furcsa lenne.”

„Szóval jelenleg megfigyelő üzemmódban vagyok. Próbálom emberi oldalról terelgetni a csapatot. Nézni, van-e bármilyen plusz forrás, amire szükség van. Én ügyvezetőként és társtulajdonosként felelek ezért, és mi, csapatként szúrtuk el.”

Habár tudják, hogy a 2023-as visszavágásra nincs garancia, Wolff figyelmeztetett: „Ne írjanak le minket! Az életben mindig beleadhatsz mindent.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak