Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mindenkit megelőzött bemutatójával a Haas

Mindenkit megelőzött bemutatójával a Haas

Haas
Teljessé vált a 2023-as bemutatók listája, miután a Haas is bejelentette, mikor leplezi le legújabb versenygépét – egészen pontosan annak fényezését. Ami az időpontot illeti, az amerikaiak minden ellenfelelt megelőztek.

Sokáig úgy tűnt, a Red Bull nyitja a 2023-as bemutatók sorát a február harmadikára meghirdetett eseményével, mellyel kapcsolatban nemrég több találgatás is napvilágot látott: felmerült, a tavalyi évhez hasonlóan új autót nem prezentálnak, egy új partner (akár egy gyártó) érkezésével viszont ismét meglephetik a közönséget.

Bárhogy is lesz, az már eldőlt, hogy az első leleplezést nem a bikások tartják, a Haas ugyanis megelőzte a címvédő alakulatot – az amerikaiak január harmincegyedikére írták ki saját eseményüket. És mivel ők tettek utoljára bejelentést, már senki sem fogja leelőzni őket.

Kép: Haas

Ami a bemutatót illeti, a csapat annak pontos időpontját is bejelentette: magyar idő szerint 15 órakor publikálják majd a képeket. Ezeken a képeken viszont még nem csodálhatjuk meg teljes pompájában a 2023-as autót, a Haas ugyanis több riválishoz hasonlóan „csak” annak fényezését leplezi le. A gépet valószínűleg annak első pályatesztjén láthatjuk majd.

Az esemény persze így is érdekes lesz majd, hiszen végre beindul az élet a hosszú téli szünet után, másrészt pedig a Haas fényezése módosul majd a tavaly megszokotthoz képest, a MoneyGram „személyében” ugyanis új főszponzor érkezik az istállóhoz.

2023-ban változik a Haas pilótapárosa is: az alakulatnál két évet töltő fiatal Mick Schumacher helyét a rutinos Nico Hülkenberg veszi át, aki legutóbb 2019-ben futott teljes szezont a királykategóriában (azóta csak beugrósként láthattunk néhány futam rajtrácsán). Márkatársa Kevin Magnussen lesz, aki tavaly tért vissza a kihagyott 2021-es évad után, és több kiugró eredményt is elért.

AZ F1-ES BEMUTATÓK IDŐPONTJAI:

január 31. – Haas, 15 óra (festés)

február 3. – Red Bull, New York (évnyitó)

február 6. – Williams, 15 óra (festés és évnyitó)

február 7. – Alfa Romeo, Zürich, 10 óra

február 11. – Alpha Tauri, New York (festés)

február 13. – McLaren, Woking

február 13. – Aston Martin, Silverstone, 20 óra

február 14. – Ferrari, Maranello

február 15. – Mercedes, Silverstone

február 16. – Alpine, London

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak