Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nyugtalanság és további távozók a Mercedesnél – a Red Bull úgy hallotta…

Nyugtalanság és további távozók a Mercedesnél – a Red Bull úgy hallotta…

Sport1
Csak megjátssza a Mercedes, hogy nyugodt James Vowles távozása után. A Red Bull tanácsadója nyugtalanságról és további távozókról hallott…

Másfél hete jelentette be a Williams csapata, hogy februártól a Mercedes eddigi stratégiai igazgatója, James Vowles veszi át a múld év végén menesztett Jost Capito szerepét a csapatfőnöki pozícióban. Miközben a Mercedest az egyik meghatározó embere hagyja el, a csapatot a kommunikációja alapján egy kicsit sem rázta vagy gyengítette meg Vowles kiválása.

Toto Wolff csapatfőnök szerint semmiféle repedésnek nincs nyoma, mert éveken át előkészültek egy ilyen változásra. Ő és csapata pedig szinte már gyanúsan pozitívan viszonyult a szakemberük váltásához, amolyan jól megérdemelt előléptetésként kezelve azt.

Ennek kapcsán felmerült, talán más is lehet a háttérben. Az egyik elmélet szerint Vowlest a Mercedes helyezte el partnercsapatánál, ahol kipróbálhatja magát csapatvezetőként, hogy adott esetben pár év múlva tapasztalattal felvértezve visszatérhessen. Mások szerint a csillagosok a politikai hatalmukat próbálják tovább erősíteni azzal, hogy szorosabbra fűzik együttműködésüket a Williamsszel. Wolffék mindkettőt tagadták.

James Vowles (Fotó: Williams)

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko más szóbeszédet hallott. A német Sport1-nek nyilatkozó szakember szerint a Mercedes jó hangulata csak a külvilágnak szól.

„Nem, én teljesen más információkat kaptam. Vowles saját akaratából távozott, és ahogy hallom, pár jó technikust is visz magával. A forrásaim szerint a Mercedesnél emiatt nem is nyugodt a légkör”

– jelentette ki Marko.

Hogy valóban lesznek-e további távozók a Mercedestől, az a következő hetekben kiderülhet. A Williamsnek technikai igazgatója mindenesetre továbbra sincs, hiszen Capitóval együtt Francois-Xavier Demaisonnak is mennie kellett.

Christian Horner és Helmut Marko (Fotó: XPB)

Az esetleges további távozások persze ugyanúgy lehetnek egy szorosabb együttműködés részei, mint a bomlás jelei. Miként Marko fenti nyilatkozatát is lehet akár célzott zavarkeltésként is értelmezni…

Akárhogy is, Marko szerint a csapaton belüli változások sem gyengítik meg annyira a Mercedest, hogy a Red Bull hátradőlhessen. „Meglátjuk. De továbbra is úgy hiszem, hogy a Mercedes lesz a legnagyobb kihívónk, ami a bajnoki címvédést illeti” – jelentette ki.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak