Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sainz 119 körrel hangolt a Ferrari tesztjén

Sainz 119 körrel hangolt a Ferrari tesztjén

Ferrari, Alpha Tauri
Összesen 119 kört teljesített a Ferrari bemelegítő tesztjének második napján a csapat spanyol versenyzője, Carlos Sainz. Az egyszeres futamgyőztest a tegnap tesztelő tartalékpilótához hasonlóan esős, hűvös körülmények fogadták.

Kedden vette kezdetét a vörösök, lassan hagyományosnak nevezhető bemelegítő tesztje, melynek célja a versenyzők valamint a személyzet „formába hozása” a felkészülési időszak és a Bahreini Nagydíj előtt. A háromnapos eseményt a csapat hazai pályáján, Fioranóban rendezik, a versenyzők pedig a 2021-es autóval köröznek.

Tegnap a tesztpilóta, Robert Shwartzman gyakorolt, a mai napon pedig Carlos Sainz gurulhatott pályára azzal a versenygéppel, amivel a 2021-es szezonban nekivágott ferraris pályafutásának és több meglepően jó eredményt is jegyzett.

A spanyol a Ferrari hivatalos közleménye szerint esős pályán kezdett, és bár délután némileg javultak a körülmények (autójára már száraz pályás abroncsok is felkerültek), később újra leszakadt az ég. Ez persze nem vetette vissza Sainz lelkesedését, aki a nap során összesen 119 kört (354 kilométert) teljesített, vagyis valamivel több, mint egy átlagos F1-es versenytávot.

Akárcsak tegnap, a garázsban felbukkantak a Ferrari versenyzői akadémiájának a tagjai is, akik testközelből figyelhették, hogyan dolgozik a spanyol, illetve hogyan dolgoznak a mérnökök és a szerelők, akik szintén most kezdték a „visszarázódást”.

A fioranói tesztet csütörtökön a tavalyi szezon ezüstérmese, Charles Leclerc zárja, aki két csapattársához hasonlóan a 2021-es autóval körözhet majd, és egyelőre csak bízni tud abban, hogy a körülmények (noha a hangsúly ezen a héten tényleg a „visszarázódáson” nem a körrekordokon van) javulnak a következő órákban.

A Ferrari mellett egyébként az Alpha Tauri is folytatta a munkát saját privát tesztjén, Imolában. Ők lényegesen kevesebb információt osztottak meg a gyakorlásról, azt viszont egy videóban mindenki tudtára adták, hogy Nyck de Vries ült autóba – és mint láthattuk, a pálya itt is vizes volt…

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak