Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sargeant még alig hiszi, hogy F1-es versenyző lesz

Sargeant még alig hiszi, hogy F1-es versenyző lesz

Williams
A Williams amerikai újonca, Logan Sargeant elárulta, bár hónapokkal ezelőtt bejelentették szerződtetését, még mindig nem tudta felfogni, hogy néhány hét múlva már a királykategóriában fog versenyezni.

A floridai versenyző az eredeti tervek szerint a 2023-as évet is a Williams juniorjaként, a Forma–2-ben kezdte volna, csapatát viszont olyannyira meggyőzte első évadjával a legrangosabb nevelőszériában, hogy a vezetőség elhatározta, hamarabb mélyvízbe dobja. Ezt Sargeant hazai versenyhétvégéjén jelentették be, több hónapja hivatalos tehát, hogy az amerikai F1-es pilóta lesz.

Ő maga viszont még mindig csak nehezen hiszi el, hogy már 2023-ban ott lesz a királykategória mezőnyében. Mint mondta, egyelőre próbálja feldolgozni ezt az előrelépést, és azt, milyen változást hozhat mindez az életében.

„Eltelt már néhány hónap, mióta hivatalossá tették, hogy F1-es versenyző leszek, de nem is tudom, valahogy még mindig nem ülepedett le a dolog” – írta nemrég egy, a Williams hivatalos oldalán megjelenő bejegyzésben. „Olyan keményen edzek, amilyen keményen csak tudok, mert tisztában vagyok, milyen kihívások várnak rám F1-es pilótaként.”

Logan Sargeant 2022-ben (Fotó: XPB)

„Most, hogy F1-es versenyző vagyok, őszintén, nem érzem magam másnak. Valószínűleg csak az első hétvégén fogom megérteni ezt az egészet, amikor csütörtökön körbejárjuk a pályát” – folytatta a fiatal versenyző, majd arról is írt, hogyan telt számára a téli pihenő.

„Hazamentem Floridába, ami nagyszerű volt egy ilyen kemény, de kifizetődő szezon után. Lehetőségem volt arra, hogy otthon legyek, lássam a családomat, a barátaimat, a kutyámat és feltöltődjek. Egyértelmű, hogy ezt nem tudom olyan gyakran megtenni, mint szeretném. De épp ezért ezek a pillanatok még jobbak” – emelte ki.

Ugyanakkor az edzőteremben is aktívnak kellett maradnom, hogy fizikailag is felkészült legyek a szezonra. Nemrég Portugáliában jártam egy edzőtáborban. Ez egy roppant intenzív program volt, de egyben nagyon hasznos is. Haladtunk, és haladunk tovább. Mindent megteszek azért, hogy kiélvezzem ezt a felkészülési folyamatot is, mert tudom, mekkora kihívás lesz az idei év fizikai szempontból is. De évek óta ezért, ezen dolgozom” – zárta gondolatát.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)
Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak