Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen már a levegőben is szimulátorozni fog

Verstappen már a levegőben is szimulátorozni fog

Sport1, Speedweek
Olyannyira nem ábrándult ki a szimulátorozásból Max Verstappen a virtuális Le Mans-i fiaskó után, hogy már a repülőjén is róni akarja a köröket. Eközben Daniel Ricciardóéknak sem engedne túl sok időt.

A múlt héten dühöngésével kavart kisebb hullámokat Max Verstappen. Részt vett a Le Mans-i 24 órás verseny szimulátoros változatán, ám ezúttal sem sikerült célba érnie, mivel gondok voltak a kapcsolattal és a szerverrel. A holland bohócshow-nak nevezte a szervezést, és kijelentette, soha többé nem tervez indulni ezen a versenyen.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy magától a szimulátorozástól is elment a kedve. Sőt, mint azt Helmut Marko Red Bull-tanácsadó a Sport1-nek elárulta, a címvédő gondoskodott róla, hogy még többet ülhessen a volánnál a virtuális világban.

„Már átépítette a magánrepülőgépét, hogy a jövőben a levegőben is szimulátorozhasson. De ez jól is van így, mert Maxnak kell ez a fajta figyelemelterelés. A két bajnoki sikere során legalábbis nem ártott neki”

– mesélte az osztrák szakember.

Verstappen egy szürke-narancs festésű, oroszlánjelképpel is ellátott Falcon 900EX típusú repülőgépet használ az utazásaihoz, mely a jelek szerint már nemcsak a kényelmét szolgálja, de a felkészülését is segíti.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A holland nagyon hasznosnak tartja a folyamatos szimulátorozást. „Ez segít élesnek maradni. Sokkal többet manapság nem tehetsz, ha otthon kell maradnod. És amúgy is élvezem a szimulátorsportot” – mondta egy interjúban.

Hasonlóan fontosnak tartja a Red Bull csapatszimulátorának használatát is. Miközben a hétvégéken a tesztversenyzők segítik a munkát, a hétköznapokon Verstappen ott is próbál a lehető legaktívabb maradni. És ez várhatóan azok után is így lesz, hogy Sébastien Bourdais vagy Liam Lawson mellett 2023-ban a visszatért Daniel Ricciardo is a Red Bull rendelkezésére fog állni a szimulátorban.

„Úgy vélem, a mi szimulátorunk az egyik legjobb a mezőnyben. A versenyautó adatait tápláljuk be, amiket a pályán gyűjtöttünk, de persze a megfelelés a szimuláció és a valóság között nem tökéletes. Az ott töltött napok nagyon hosszúak, de meggyőződésem, hogy megéri dolgozni vele. Nem is szeretném, ha tesztversenyzők foglalkoznának ezzel, mint sok más csapatnál. Én magam szeretem csinálni, elvégre mindenkinek más a vezetési stílusa.”

Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a Red Bull 2022-ben szerződtette a korábban a McLarennél befutó Rudy van Burent, aki nemcsak jóban van Verstappennel, de nagyszerűen képes imitálni is a kétszeres világbajnok vezetési stílusát, ami nagy segítség az egész csapat számára.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Verstappen/Twitter)

További tartalmak