Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kinevezte új csapatfőnökét az Alfa Romeo

Kinevezte új csapatfőnökét az Alfa Romeo

Alfa Romeo
Kinevezte névleges csapatfőnökét az Alfa Romeo-Sauber, ám ők sem csapatfőnöknek hívják…

James Vowles williamses kinevezése után egyetlen nyitott kérdés volt még az F1 nagy téli csapatfőnök-keringőjében: ki lesz az Alfa Romeo hivatalos csapatfőnöke azok után, hogy a hozzájuk csatlakozó Andreas Seidl ügyvezető igazgató lett? Az ezen a néven utolsó idényét kezdő Sauber-istálló csütörtökön egy amolyan köztes választ adott: megneveztek egy új csapatvezetőt, akit viszont nem neveznek csapatfőnöknek…

A január 9-ével munkába állt Seidl első hivatalos intézkedése az volt, hogy csapatmegbízottnak nevezte ki Alessandro Alunni Bravit, aki egyben igazgatója is a Sauber Csoportnak. Az olasz 2017 óta dolgozik az anyacég Saubernél, és 2023-tól már az F1-es istálló életében is aktív szerepet fog vállalni.

„Ezzel a döntéssel Alinni Bravi a plusz szerepkörében együtt fog dolgozni a technikai és műveleti részleggel a csapat fejlődése és sikeressége érdekében” – állt a csapat közleményében, melyből kiderül, a megbízott amolyan besegítő lesz Seidl mellett, akinek egyszerre kell felügyelnie a csapat jelenlegi munkáját és előkészítenie az Audival való együttműködést. A karikások hivatalosan 2026-ban szállnak be az F1-be.

„Alunni Bravi csapatmegbízotti szerepköre egyértelmű előrelépés lesz az Alfa Romeo csapata és a Sauber Csoport számára, ami lehetővé teszi, hogy Andreas Seidl a Sauber Csoport további fejlődése kapcsán kitűzött céljaira összpontosíthasson, és biztosítsa a rövid távú sikert, valamint felkészítse a csapatot az izgalmas jövőjére.”

Alessandro Alunni Bravi (Fotó: Alfa Romeo)

Seidl kiemelte, Alunni Bravi megtartja a Sauber Csoporton belüli eddigi szerepkörét is, és ezzel együtt fogja irányítani a csapatot a mindennapi munka során. „A motorsportban szerzett tapasztalata felvértezte őt minden eszközzel, amire szükség van a sikerhez, és a csapatot is jól ismeri, hiszen már bő öt éve a tagja, és ez stabilitást, folytonosságot teremt a fejlődésünkben.”

„Alessandro fogja képviselni a csapatot a Forma–1-es bajnokság alatt, és ez lehetővé teszi számomra, hogy a Csoport fejlődésére, a ránk váró kihívásokra és lehetőségekre fókuszáljak.”

„Köszönöm Alessandrónak, hogy hisz a mi víziónkban, és üdvözlöm őt az új szerepkörében! Meggyőződésem, hogy plusz értéket ad a kétségkívül amúgy is nagyon erős csapatunknak, mely a versenyzőktől, a vezető csapaton át minden egyes alkalmazottal együtt képes lesz építeni a tavalyi sikerekre, és fényessé tenni a Sauber jövőjét” – fogalmazott a McLarentől érkezett Seidl.

Alunni Bravi több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az autóversenyzés világában. Nevét leginkább talán Robert Kubicán keresztül ismerhetjük, hiszen tagja az elmúlt években az Alfa Romeót tartalékversenyzőként szolgáló lengyel versenyző menedzsmentjének. Emellett az alsóbb kategóriákban is betöltött menedzserei szerepeket, csapatoknál is.

Alessandro Alunni Bravi és Robert Kubica (Fotó: XPB)

„Szeretnék köszönetet mondani Andreasnak és a részvényeseinknek a bizalomért! Minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam és megfeleljek az elvárásoknak, valamint a lehető legjobb módon képviseljem a csapatot. Hatalmas megtiszteltetés továbbra is egy ilyen hihetetlen emberekből álló csapat tagjaként dolgozni. Az évek során segítettek beilleszkedni a Sauber Csoportba. Amit ebben az időszakban adtak nekem, az lehetővé teszi, hogy megfeleljek e feladatnak, és a közös víziónknak és céljainknak megfelelően képviseljem a csapatot.”

„Tudatában vagyok annak, hogy milyen munka és kihívások várnak ránk. Alázatosan vágok bele ebbe a munkába, tudva, hogy egy erős csapat tagja vagyok, amely el fogja végezni a feladatot. És hiszem, hogy mindenünk adott a jövőbeli sikerekhez”

– fogalmazott a frissen kinevezett olasz.

Az Alfa Romeo 2022 végén jelentette be a Ferrarihoz szerződött Frédéric Vasseur távozását. A francia addig egyszerre töltötte be az ügyvezető igazgatói és csapatfőnöki pozíciót – e szerepköröket osztották most fel Seidl és Alunni Bravi között.

Seidl az Audi 2026-os érkezése miatt hagyta el a McLarent, és fő feladata levezényelni a gyári csapattá alakulás következő években végbemenő folyamatát. Miközben az Alfa Romeo év végén kiszáll a csapatból főtámogatóként, az Audi fokozatosan többségi részesedést vesz át a Sauberben, mellette pedig építi és fejleszti a németországi (Neuburg) motorgyárát. Seidlnek a hinwili csapat bővítése és továbbfejlesztése mellett az Audi motorgyárával való együttműködés hatékonnyá tételét is biztosítania kell.

Borítókép: Alessandro Alunni Bravi és Andreas Seidl (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak