Musorujsag
Élő Eredmények
×

Red Bull: Csak a teszteken derül ki, mit tud még Ricciardo

Red Bull: Csak a teszteken derül ki, mit tud még Ricciardo

Sport1
Egyelőre a Red Bull sem tudja, az elmúlt két év küszködése után mire képes még Daniel Ricciardo, ám az ausztrálra váró idei teszteken ki fogja deríteni.

Egy négyéves nagy kanyar után Daniel Ricciardo visszatért a Red Bullhoz. A 2018-as távozása után a Renault-nál egy nehézkesebb és egy erős szezont futott, majd jött a mclarenes mélyrepülés, melynek vége az lett, hogy 2023-ra állandó ülés helyett csak egy harmadik számú versenyzői pozíciót talált magának régi munkaadójánál.

Miközben a Red Bull nyíltan hangoztatja, hogy marketingszempontok is szerepet játszottak a népszerű és jól „eladható” Ricciardo visszafogadásában, máris megy a találgatás arról, hogy amennyiben a nyolcszoros futamgyőztes meggyőző teljesítményt nyújt háttéremberként, úgy akár a Max Verstappentől lemaradó Sergio Pérez helyét is veszélyeztetheti.

A Red Bull tagadta, hogy efféle hátsó gondolatai lennének, ám Ricciardo 2022-es szezonja után az óvatosságuk is indokolt. Helmut Marko tanácsadó elismerte, ő maga sem tudja, hol is tart jelenleg a régi-új versenyzőjük.

„Nehéz távolról megítélni, hogy mi hiányzott. A Renault-nál is voltak már kisebb nehézségei. Hamarosan biztosan teljesít majd velünk pár gumitesztet, és akkor majd tisztább képet kapunk”

– jelentette ki a német Sport1 oldalának.

Daniel Ricciardo és Christian Horner (Fotó: Red Bull)

Ricciardo a múlt évi interjúban azt mondta, hogy legfeljebb fél tucat nagydíjhétvégére tervez ellátogatni, a háttérben azonban ennél komolyabb szerepet kaphat. A szimulátorban is segítheti a csapat munkáját, míg az év során a Pirelli gumitesztjein akár az idei autót is vezetheti. Ő maga is kíváncsian várja, hogy az ismerős közegben, melyben a múltban egyszer már sikeres volt, visszatér-e a régi formájához egy olyan autóval, amelynek a génjei vélhetően jobban passzolnak hozzá.

Marko elmondása szerint Ricciardo beilleszkedésével nincs gond. „Nagyon jól ment. Már voltak klassz PR-eseményei a Red Bull-lal. Ez volt az egyik oka annak, hogy visszahoztuk” – jelentette ki.

Borítókép: Daniel Ricciardo és Christian Horner (Fotó: Red Bull)

További tartalmak