Musorujsag
Élő Eredmények
×

Véget ért a Ferrari bemelegítése

Véget ért a Ferrari bemelegítése

Ferrari
Háromnapos „ébresztő” tesztet hajtott végre a Ferrari csapata

Nem volt túl kegyes az időjárás a Ferrari felkészítő csapatához azon a gyakorláson, melyen a gárda három pilótája három különböző napon vezethette a 2021-es versenygépet.

Kedden a tartalékpilóta, Robert Shwartzman, majd szerdán Carlos Sainz is javarészt az esőgumikat használta a kilométergyűjtése során. Előbbi 77 kört teljesített, míg a spanyol versenyző már 119 körig jutott.

Bár esőgumival indult a csütörtöki teszt is, melyen már Charles Leclerc felkészítésével foglalkozhatott a csapat, az időjárás ezúttal kegyesebbnek bizonyult, hiszen az installációs kör után jöhetett a száraz pályára használatos abroncs.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

A monacói már 123 kört rajzolt a fioranói aszfaltcsíkra, így a csapat összesen 319 körrel zárhatja a bemelegítő programját.

A zárónap érdekessége, hogy a gyakorláson megjelent a Ferrari új csapatfőnöke, Fred Vasseur is, aki híresen jó kapcsolatot ápol a tavalyi évad második helyezettjével.

Fred Vasseur és Charles Leclerc

A Ferrarit legközelebb február 14-én láthatjuk, hiszen ekkor lesz a 2023-as leleplezés, majd 23-án kezdődik a bahreini tesztsorozat.

Borítókép: Charles Leclerc a fioranói teszten

További tartalmak