Musorujsag
Élő Eredmények
×

Új főszponzor és új név az Alfa Romeo F1-es csapatánál

Új főszponzor és új név az Alfa Romeo F1-es csapatánál

Alfa Romeo
Új főszponzora lett, így a neve is módosult az Alfa Romeo F1-es csapatának. A Robert Kubicát támogató eddigi névadójuk kiszállt a csapatból.

A tulajdonképpeni csapatfőnök bemutatása után az Alfa Romeo pénteken az új főtámogatóját és hivatalos csapatnevét is bejelentette. Több év együttműködés után felbontották a kapcsolatukat a tartalékversenyző Robert Kubicát támogató lengyel Orlen olajvállalattal, és helyette egy online kaszinózással foglalkozó vállalat, a Stake lett a névadó szponzoruk.

A csapat a történetük legnagyobb főszponzori megállapodásaként harangozta be a szerződésüket. „A Stake új identitást ad a csapatnak. Többféle üzletág tartozik a Stake márkanév alá, és együtt a legszerteágazóbb szórakoztató csomagot kínálják a világban” – mutatta be új partnerét a csapat.

Az Alfa Romeót az új megállapodásnak köszönhetően 2023-ban Alfa Romeo F1 Team Steaknek hívják. Kiemelték, új partnerükkel a szezon során különböző élményeket, programokat kínálnak majd a szurkolóknak a nagydíjesemények helyszínein.

„Köszöntjük a Stake-et az új társfőszponzorunkként” – nyilatkozta Alessando Alunni Bravi csapatvezető, utalva arra, hogy a másik főszponzoruk a szezon végén búcsúzó Alfa Romeo. „Ez egy új korszak kezdete mindkettőnk számára. A Forma–1 iránti érdeklődés az elmúlt években óriási mértékben nőtt, és az olyan márkák érkezése, amilyen a Stake, megmutatja, milyen vonzerővel rendelkezik a sportág. Izgatottan csatlakozunk egy ilyen sport- és szórakoztató ipari márkához, és várjuk már, hogy bemutathassuk a szurkolóinknak, milyen programmal készülünk.”

A 2017-ben alapított Stake társalapítója, Bijan Tehrani elmondta: „Nem is lehetnénk izgatottabbak ennél, amikor csatlakozunk egy legendás F1-es csapathoz, amely a miénkkel azonos célokat tűzött ki a növekedés és a siker szempontjából. Az Alfa Romeo F1 Team Stake a márka szerepvállalásával kiszélesíti a szurkolók szórakoztatási lehetőségeit. Eltökélt célunk kihasználni a versenyhétvégéket arra, hogy különleges élményeket kínáljunk az Alfa Romeo F1 Team Stake szurkolóinak, és növeljük a nézettséget a digitális arénában.”

Az egyelőre kérdés, hogy a szponzorváltás milyen mértékű arculatváltást hoz a csapatnál. A hinwiliek február 7-én tartanak bemutatót Zürichben, ahol várhatóan képet kapunk arról, mennyiben változik a 2023-as festésük. Az alábbi videón látható versenyautó egyelőre sötétben. (Egy dolog azért máris szemet szúrt: az első felfüggesztése vonórudas, csakúgy, mint a tavalyi Red Bullé. Az Alfa 2022-ben még nyomórudas megoldást használt, ahogyan partnercsapata, a Ferrari is…)

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak