Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hülkenberg állítja, még jót is tett neki a szünet

Hülkenberg állítja, még jót is tett neki a szünet

Motorsport
A teljes szezont legutóbb 2019-ben futó Nico Hülkenberg kijelentette, bizonyos szempontból jót tett neki a távollét, az előző években ugyanis sok hasznos tapasztalatra tett szert, sőt úgy érzi, emberként is fejlődni tudott.

A rutinos németnek az elmúlt években több alkalommal is döntenie kellett: új fejezetet nyit és egy másik szériában próbál szerencsét, vagy továbbra is kitart az F1-es álom mellett és tartalékosként a tűz közelében marad. Ő minden egyes alkalommal a második opciót választotta, kitartása pedig végül meghozta az eredményt: 2023-ban visszatérhet a mezőnybe – teljes állású versenyzőként.

Ami a kihagyást illeti, arról a csapattárs, Kevin Magnussen is tud és szokott is mesélni: a dán többször elmondta, jót tett neki, hogy egy évig más nézőpontból figyelhette a történteket és tisztázhatta magában, továbbra is az F1-ben akar versenyezni.

Noha helyzete azért más volt (Magnussennel ellentétben ő sosem került ki teljesen a körforgásból), nemrég Hülkenberg is hasonló nyilatkozatot tett, mondván, bizonyos szempontból jót is tett neki az, hogy évekig csak kispadozott és kívülről figyelte a futamokat. „Nyilvánvalóan én most csak a saját helyzetemről tudok beszélni” – kezdte.

„A 2019-es év nem volt nagyszerű. Akkoriban úgy éreztem, hogy távol akarok lenni egy kicsit. Ha egyszer kilépsz, akkor új perspektívák nyílnak meg előtted. Azzal kapcsolatban is, hogyan mentek a dolgaid és mit tettél” – folytatta.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„Sok dologra reflektálhatsz, és feldolgozhatod a történteket. Még egy téli pihenő alatt is. Azt gondolná az ember, hogy ez a három hónap hosszú, de nem, mert folyamatosan kapcsolatban vagy a többiekkel és dolgozol. Ez mindenkit befolyásol valamilyen módon, de ez az elszakadás inkább szakmai értelemben vett elszakadás volt” – magyarázta.

Kiemelte, hiányzott neki az autóban töltött idő, de azt mindenképpen pozitívnak tartja, hogy sokat gondolkodhatott saját pályafutásán és döntésein is. „Ez a szerep más volt, mint bármelyik korábbi. Ha nem vagy autóban, nem kell minden nap teljesítened. Ez más. Nyugodtabb vagy, mert a rossz napok egyszerűen kiesnek. Korábban is mondtam már, az utólagos bölcsesség csodálatos. Természetes, hogy pár dolgot másképp csináltam volna.”

De felesleges a múlton rágódni. Inkább tanulj belőle, a hibákat próbáld meg kijavítani a jövőben, és tedd azt, ami helyes. Korábban is mondtam már, hogy a távol töltött idő alatt átgondolhatod a dolgokat, és biztos, hogy van pár dolog, amit a jövőben máshogy csinálok majd. Vannak persze személyes dolgok is, amiket nem akarok részletezni. Őszintén, volt pár kihagyott lehetőség, hogy megtegyük az utolsó lépést a csúcs felé, ami egy élcsapathoz vezetett volna, ez tény. De a Haas nem véletlenül akart engem. Úgy gondolják, van bennem tartalék. Jó anyag vagyok” – zárta gondolatát.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: Haas)

További tartalmak