Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Március végén eldől, visszatér-e Dél-Afrika

Sajtó: Március végén eldől, visszatér-e Dél-Afrika

RacingNews365
A RacingNews365 információi szerint március végéig eldől, visszatérhet-e a Forma–1 Dél-Afrikába, vagy a verseny a 2024-es naptárba sem kerül be. Mindez állítólag hatással lehet a Belga Nagydíj jövőjére is.

Hosszú évek óta téma már Dél-Afrika visszatérése, az utóbbi időben viszont alaposan felgyorsultak az események. Tavaly a klasszikus Kyalami versenypálya üzemeltetői komoly tárgyalásokat folytattak a Forma–1 vezetőivel és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy a nagydíj bekerüljön a 2023-as menetrendbe. Erre azonban végül nem került sor.

A szervezők ugyanis nem tudtak garanciát vállalni arra, hogy már 2023-ban megrendezik a futamot. Ez persze nem jelentett egyet azzal, hogy Dél-Afrika elveszítette az esélyt, sőt, a legfrissebb hírek szerint a szervezők egy amerikai partnerrel erősítettek a siker érdekében.

Kyalami (Kép: Akkodis ASP Team/Twitter)

Most egy miami szórakoztatóipari céggel együtt dolgoznak azon, hogy tető alá hozzák a 2024-es eseményt, miközben az F1-gyel folytatott tárgyalások is folytatódnak. A RacingNews365 úgy tudja, ezek határideje jelenleg március 31, vagyis két hónapon belül el kell dőlnie annak, hogy 2024-ben láthatunk-e Dél-afrikai Nagydíjat.

A szaklap rutinos tudósítója, Dieter Rencken megjegyezi, a döntés a Belga Nagydíj sorsára is hatással lehet, a bizonytalan jövőjű Spá-i futam ugyanis csak azt követően került be a 2023-as versenynaptárba, hogy biztossá vált, Dél-Afrika nem tér vissza.

Sok múlhat tehát azon, sikerül-e tető alá hozni a 2024-es visszatérést, ugyanakkor Rencken rámutatott arra is, hogy Spa számára az sem jelenti feltétlenül az út végét, hogy Dél-Afrika bekerül a naptárba. Egyelőre azonban nem tűnik valószínűnek, hogy az F1 hosszabbít a belgákkal, hacsak Spa nem dönt egy komolyabb, a létesítményeket illető felújítás mellett.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: Kyalami

További tartalmak