Musorujsag
Élő Eredmények
×

Webber szerint még mindig a Red Bull a legveszélyesebb

Webber szerint még mindig a Red Bull a legveszélyesebb

Autosport
A csapat korábbi versenyzője, Mark Webber úgy érzi, továbbra is a Red Bull a fő favorit, nem hiszi ugyanis, hogy a költségvetési limit túllépése miatt az istállóra kirótt büntetés komolyabb hatással lesz annak teljesítményére.

A Red Bull és Max Verstappen dominanciáját látva a tavalyi szezon végén többször felmerült, vajon várhatunk-e komolyabb izgalmakat a 2023-as szezonban, vagy ismét egy hosszabb sikersorozat szemtanúi lehetünk majd. Ami az izgalmasabb szezont jósolókat illeti, ők rendre megemlítik, az ellenfeleket segítheti a bikásokra kirótt tesztkorlátozás.

Ezt a csapat a költségvetési limit túllépése miatt kapta a 7 millió dolláros büntetés mellé, a szankció lényege pedig az, hogy 2023-ban tíz százalékkal kevesebb szélcsatornás, illetve CFD-szimulációs aerodinamikai tesztet hajthatnak végre.

Ez a csapat korábbi versenyzője, Mark Webber szerint nem fogja komolyabban visszavetni a Red Bullt; az ausztrál szerint továbbra is ők a favoritok, hiszen semmi jel sem utal arra, hogy veszítenének az előző év elképesztő lendületéből. „Még mindig a Red Bull a legveszélyesebb csapat” – nyilatkozta a korábbi bajnoki bronzérmes az Autosportnak.

Mark Webber (Fotó: XPB)

Mindenkinek növelnie kell a tétet. Láthattuk, hogy a Mercedes megbízhatósága nagyon jó volt, a Ferrarié kevésbé. De megbízhatóság tekintetében a Red Bull is rendben volt, és ők minden versenypályán ütőképesek voltak” – tette hozzá.

„Max pedig néha a Forma–1 pluszban megy, a csúcspont nekem az volt, amit Belgiumban csinált. Egyszerűen hihetetlen volt. Senki sem tudja, milyen hatással lesz rájuk a büntetés, de biztos vagyok benne, hogy elég kreatív ember dolgozik náluk ahhoz, hogy megfelelően működjenek tovább” – folytatta.

A Mercedesszel kapcsolatban megjegyezte, az a csapat malmára hajthatja a vizet, ha 2022 végén némileg „visszafogták” magukat és hamar átálltak az új évadra. „Nem tudjuk, mennyit adtak fel. Bizonyos szempontból persze ez nem a legjobb kifejezés, mert mindig van tanulnivaló a következő évre. Úgy értem, hogyan osztották be a pénzt a régi és az új autó fejlesztése között. Ennek az elemnek is köszönhetően izgalmas lesz látni, hogyan alakul az első negyedév” – mondta.

George Russell és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak