Musorujsag
Élő Eredmények
×

Művészi fényezéssel állt elő az Alfa Romeo

Művészi fényezéssel állt elő az Alfa Romeo

Alfa Romeo
Kedden egyedi fényezéssel állt elő az Alfa Romeo Forma–1-es csapata, amit 2022-es versenygépén prezentált, a szezon során pedig több eseményen is ki fog állítani, majd jótékony céllal árverésre fogja bocsátani.

Az utóbbi években több csapat is jelentkezett különleges, „művészeti fényezéssel” ellátott versenygéppel, melyek közül több megmaradt a kiállítótermek világában, a McLaren viszont pályára vitte sajátját (2021-ben és 2022-ben is a szezonzáróra időzítették a változtatást). Most az Alfa Romeo mutatta be saját „verzióját” – ami sokak legnagyobb bánatára szintén „kiállítási darab” marad.

A dizájnt BOOGIE, egy svájci grafiti-művész készítette a hazai alakulatnak (a csapat az Alfa Romeo nevet viseli ugyan, de továbbra is Svájcban működik, a Sauber futtatja azt). A most bemutatott autót idén világszerte több eseményen is kiállítják majd, az év végén pedig elárverezik.

BOOGIE (Fotó: Alfa Romeo)

Nem mindennapi lehetőség, hogy az ember kifesthet egy F1-es autót” – kommentálta a kivételes fényezés bemutatását BOOGIE. „Ez egyszeri esély, az pedig, hogy egy svájci csapat felkérésére tehettem, számomra különösen jelentős. A dizájnnal megpróbáltam átadni a csapat szellemiségét: a műalkotássá összeálló betűk az embereket, a partnereket és a szervezetet szimbolizálják.”

„Szimbolizál mindenkit, aki hozzájárult ennek az autónak a megalkotásához. Ez az Alfa Romeo szellemiségét testesíti meg, egy olyan emberekből álló csoportot, melynek víziója több mint részletek összessége” – tette hozzá a művész.

„Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a projektet egy olyan hihetetlen művésszel hívhattuk életre, mint BOOGIE” – vette át a szót Alessandro Alunni Bravi, a Sauber igazgatója. „Ő olyan, mint mi, a tehetség megtestesítője, akinek Svájc az otthona, és akinek egyedi munkamódszerei vannak. Mi sem tartunk attól, hogy megkérdőjelezzük a dolgok menetét, amire ez a projekt is jó példa” – folytatta.

Fotó: Alfa Romeo
Borítókép: Fotó: Alfa Romeo

További tartalmak