Musorujsag
Élő Eredmények
×

A McLarennél is tartalékos lesz Mick Schumacher

A McLarennél is tartalékos lesz Mick Schumacher

McLaren
A Mercedesszel kötött megállapodás értelmében Mick Schumacher a McLaren Forma–1-es csapatának is tartalékosa lesz 2023-ban. A fiatal német versenyző már az első üléspróbát is teljesítette az alakulatnál.

A korábbi Forma–2-es bajnok 2022 végén szorult ki a királykategória mezőnyéből, amikor az őt két évig alkalmazó Haas bejelentette, inkább a rutinos Nico Hülkenberget szerződteti a 2023-as szezonra. Schumacher viszont tartalékosként a tűz közelében maradhat, a Mercedes gyári alakulata ugyanis mentőövet dobott neki.

A csillagosok kedd délután közösségi oldalukon tudatták a nyilvánossággal, Schumacher teljesítette az első üléspróbát – ennek megfelelően ismét ellátogatott új csapatának központjába, ahol folytathatta az ismerkedés a szerelőkkel és a mérnökökkel.

Mick Schumacher (Fotó: Mercedes)

Szerda délután újabb bejelentés érkezett a fiatal pilóta jövőjével kapcsolatban: a McLaren közölte, 2023-ban Schumacher az ő tartalékversenyzőjük is lesz, ahogyan azt az előző években több Mercedes-tartalékos esetében is láthattuk („megosztott” tesztversenyző volt például Stoffel Vandoorne is, aki 2023-ra az Aston Martinhoz igazolt).

A csapat egy rövid posztban azt is megerősítette, hogy Schumacher már az első üléspróbán is átesett. Huszonnégy óra leforgása alatt tehát két királykategóriás alakulat is posztolt arról, hogy a fiatal német átesett az üléspróbán.

„A McLaren a Mercedesszel kötött megállapodás részeként a 2023-as Forma–1-es szezonban tartalékversenyzőként alkalmazhatja Mick Schumachert. Üdvözlünk a családban, Mick” – írták közösségi oldalukon, majd megosztották a képet, amin a német pilóta látható központjukban (a háttérben egy régebbi F1-es autó is felbukkan).

 

Borítókép: Kép: McLaren

További tartalmak