Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ez nem a Red Bull… – Gasly most máshogy készül

Ez nem a Red Bull… – Gasly most máshogy készül

F1i
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly kijelentette, csapatváltáshoz való hozzáállása ezúttal teljesen más lesz, mint évekkel ezelőtt volt, amikor a Toro Rossótól (ma Alpha Tauri) a Red Bullhoz igazolt, ahol nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Az akkor 22 éves Gasly pályafutása addigi legnagyobb lehetőségét kapta a Red Bull vezetőitől, ezzel viszont nem tudott élni: több hibát is vétett, eredményei elmaradtak a várttól, ez pedig önbizalmát is letörte. A bikások gyorsan vissza is ültették testvércsapatuk autójába, régi/új alakulatánál pedig valósággal kivirágzott.

Ahelyett, hogy a „lefokozás” megtörte volna pályafutását (mint például Danyiil Kvjatét), Gasly az előző években el tudta feledtetni a Red Bull-kalandot, eredményeire pedig több rivális is felfigyelt. Például az Alpine, melynek vezetői le is szerződtették őt 2023-ra.

Az, hogy egy gyári csapat tagja lehet, ismét komoly lehetőség számára, Gasly pedig jelezte, ezúttal teljesen más módon áll hozzá a váltáshoz, mint évekkel ezelőtt. „Úgy tűnik, egy örökkévalósággal ezelőtt voltam a Red Bull versenyzője” – kezdte az egyszeres futamgyőztes. „Azóta szakmailag és emberileg is annyi minden történt velem” – tette hozzá.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Úgy érzem, minden téren fejlődni tudtam. Teljesen más a hozzáállásom és másak az éréseim most, amikor az Alpine-hoz igazolok, mint akkor, amikor a Red Bullhoz mentem. Máshogy közelítem meg a csapatváltást, más a gondolkodásmódom is” – emelte ki.

„Sokkal tisztábbak az elképzeléseim. Fejben minden sokkal világosabb, jobban tudom, mire van szükség az erősebb teljesítményhez, és ahhoz, hogy versenyképes legyek. Szeretném felhasználni az Alpha Taurinál szerzett tapasztalatokat, és a Red Bull-os tapasztalatokat is, legyenek azok jó, vagy rosszak. Ezek segítségével a lehető legtöbbet akarom kihozni az Alpine-ból” – jelezte.

Ami a csapatok közötti különbségeket illeti, Galsy jelezte, nem hiszi, hogy ezzel probléma lesz, hiszen hozzáállása részét képezi, hogy nyitottan áll az Alpine-hoz, és egyébként is felkészült arra, hogy egy teljesen más környezetben kell dolgoznia.

„Nincs túl sok idő a kezdésig, de a lehető legjobban fel szeretnék készülni. Minden megteszek, ami ilyenkor szükséges. De tudom, hogy végső soron gyorsan alkalmazkodom majd. A múltban is megoldottam már ezt. Csak tisztában kell lennem azzal, hogy a dolgok nagyon eltérőek is lehetnek. Persze lehet, nem így lesz. Lehet, hogy minden azonnal roppant természetesnek fog tűnni. De az is lehet, hogy nem rögtön. De nagyon fontos, hogy nyitott legyek” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak