Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kezdetét vette a Mercedes gumitesztje

Kezdetét vette a Mercedes gumitesztje

Mercedes
A Mercedes gyári csapatával folytatja a 2023-as szezonra való felkészülést a Forma–1 egyedüli gumiszállítója, a Pirelli. A csillagosok versenyzői (a két állandó pilóta, vagyis Lewis Hamilton és George Russell) Franciaországban állnak munkába.

Miután a 2022-es szezon igencsak zsúfolt második felében nem tudtak eleget tesztelni az új abroncsokkal, a Pirelli a csapatokkal és az F1 vezetőivel egyeztetve úgy döntött, az idei év elején rendez néhány abroncstesztet, hogy megfelelően felkészüljön az új idényre. A téli gumitesztek sorát az Alpha Tauri nyitotta decemberben, most pedig a Mercedes jön.

A német alakulat az előző években a Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypályán gyűjtheti az adatokat a 2023-as prototípusokról egy kétnapos gyakorlás keretén belül, ami egyébként már kezdetét is vette.

 

A gyakorlás első napja ugyanis a mai (túl sok információt erről a csapatok és az F1 sem szokott megosztani, egyelőre a Mercedes is csak annyit közölt, hogy autójuk már pályára gurult). A hírek szerint a munkát a fiatal George Russell kezdte, csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton tehát csütörtökön ülhet autóba.

A Pirelli – amennyiben az időjárás nem szól közbe – szerdán és csütörtökön is száraz pályán szeretne adatokat gyűjteni (korábban jelezték, ha elered az eső az sem baj, hiszen a vizes gumikat is meg akarják ismerni), hogy folytathassa az új abroncsokról érkező adatok feldolgozását.

A Mercedest a tervek szerint február harmadikán és negyedikén az Alpha Tauri váltja, hogy a vizes és a köztes abroncsokat teszteljék (amennyiben nem elered el az eső, a pályát mesterségesen teszik alkalmassá erre). A 2023-as előszezoni teszt előtt tartanak még egy gyakorlást a spanyolországi Jerezben február hetedikén és nyolcadikán. Ezen a Mercedes és az Aston Martin vesz részt.

George Russell (GBR) Mercedes AMG F1 with Gaetan Jego, Williams Racing Race Engineer.
22.11.2022. Formula 1 Testing, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, Tuesday.
– www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Bearne / XPB Images

További tartalmak