Musorujsag
Élő Eredmények
×

Piastri tanulni akar, a jó eredmény csak bónusz lesz

Piastri tanulni akar, a jó eredmény csak bónusz lesz

McLaren
Egyelőre nem tűz ki túlzottan ambiciózus célokat az első királykategóriás szezonjára készülő Oscar Piastri, aki elsősorban tanulni és fejlődni akar a 2023-as idény során. Ha jó eredményeket is szerez, az már csak bónusz lesz számára.

Komoly várakozások előzik meg a McLaren újoncának debütálását, a kisebb kategóriákban ugyanis Piastri azonnal lette a névjegyét: a Forma–3-ban és a Forma–2-ben is bajnoki címmel zárt első teljes szezonját. Hasonlót az F1 kapcsán senki sem vár tőle, hiszen csapata jelenleg nem tartozik az élmezőnyhöz (legalábbis a 2022-es forma alapján).

Ennek ellenére szállíthat látványos eredményeket, és a csapattárs, Lando Norris is egy remek mérce számára. Ami a teljesítményt illeti, Piastri egyelőre nem akar komoly célokkal dobálózni, első szezonjában ugyanis máshol lesz a fókusz.

„Remélhetőleg jó eredményt hozok” – felelte, amikor arról kérdezték, mit vár a szezonnyitó Bahreini Nagydíjtól. „Igazából még nem tudom, szeretnék annyit tanulni, amennyit csak lehet, és amennyit csak tudok. Ha ezen felül még jó eredményeket is szállítunk, akkor az már csak egyfajta bónusz lesz” – tette hozzá.

Oscar Piastri (Fotó :XPB)

Kiemelte, azért sem akar komoly célokat megfogalmazni, mert plusz terhet sem szeretne pakolni saját vállára, ami miatt megfeledkezik arról, hogy kiélvezze pályafutása első Forma–1-es futamhétvégéit, vagyis a debütálást, amiről évek óta álmodott.

„Csak kigurulok a pályára és élvezem (a versenyzést). Ki fogom élvezni, hogy több mint egy év után újra versenyezhetek. Szórakozhatok egy kicsit és eközben mindent bele fogok adni. A célom a 2023-as szezonra az lesz, hogy minél többet tanuljak. Szerintem a Forma–1 világán belül rengeteget tanulhatunk” – emelte ki.

„Az eredményeket félretéve én úgy gondolom, amíg a lehető legjobban teljesítek, és annyit tanulok, amennyit csak tudok, addig mindent a megfelelő módon csinálok. Szerintem ilyenkor az eredmények természetesen jönnek. A cél, hogy mindent a megfelelő módon csináljak. Az is, hogy megfelelő hozzáállással kezdjek, és eközben még gondoskodjak arról is, hogy én is jól érezzem magam” – zárta gondolatát a 21 éves pilóta.

Oscar Piastri (Fotó :XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó :XPB)

További tartalmak