Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vasseur nem szólt az Audinak arról, hogy tárgyal a Ferrarival

Vasseur nem szólt az Audinak arról, hogy tárgyal a Ferrarival

Motorsport
A Ferrari új csapatvezetője, Frédéric Vasseur elárulta, nem tájékoztatta az Audit arról, hogy tárgyalásban áll az olaszokkal. A hírt csak a megegyezés után közölte velük, a válasz pedig állítólag az volt, hogy a Ferrarit egyébként sem lehet visszautasítani…

A téli hónapok egyik legfontosabb híre a Ferrari csapatvezetőjének, Mattia Binottónak a távozása és az utód megnevezése volt. A vörösök az előző években az Alfa Romeót irányító Frédéric Vasseurt szerződtették Binotto helyére, aki a Motorsport francia kiadásának nemrég elárulta, az egyeztetések során csak a Ferrari első emberével beszélt.

A kérdés arra vonatkozott, egyeztetett-e a jelenleg Alfa Romeo néven futó Saubert a következő években átvevő (ez a folyamat, mint ahogyan azt a hét elején bejelentették, már hivatalosan is elindult), majd 2026-tól saját gyári alakulataként futtató Audi vezetőivel.

„Magamban gondolkodtam és csak John Elkann-nal beszéltem” – jelentette ki a francia. „A bejelentés előtt semmiről sem beszéltem az Audival. Később aztán váltottam néhány szót valakivel a cégtől, de ő azt mondta, hogy a Ferrari ajánlatát nem is lehet visszautasítani…” – utalt arra, hogy a németek nem vették zokon a csapatváltást.

Audi F1 koncepció autó (Fotó: XPB)

A szakember elárulta, a tárgyalások egy héttel az utolsó futam után kezdődtek, Vasseur pedig elődjével, Binottóval is beszélt. „A folyamat nagyon sima volt. Akkoriban Mattiát is felhívtam. Az átmeneti időben is ott volt. Várta, hogy beszéljünk. Ezt nagyra értelem” – mondta.

Vasseur a beszélgetés során igyekezett egyértelművé tenni, békében vált el az Alfa Romeótól/Saubertől, és mindig jó emlékként fogja felidézni a svájci istállónál töltött időszakot annak ellenére sem, hogy az nem hozott áttörő sikereket (igaz, a 2022-es szezon első felében több szép eredményt is elértek).

„Mindig velem lesznek ezek az emlékek. A csapatban mindenkivel egészséges, jó kapcsolatot ápoltam. Mindenkinek, beleértve Andreast is (Seidl, az Alfa Romeo új csapatvezetője), nagyon sok sikert kívánok a jövőre nézve. Ez nekik is kihívás lesz. De ez mindig ilyen. Az F1 nem egyszerű” – zárta gondolatát.

Frédéric Vasseur (Fotó: Ferrari)

További tartalmak