Musorujsag
Élő Eredmények

Bottast lenyűgözik az új főnök elképzelései

Bottast lenyűgözik az új főnök elképzelései

Motorsport
Az Alfa Romeo rutinos versenyzője, Valtteri Bottas kijelentette, az eddig látottak és tapasztaltak alapján lenyűgözőnek tartja, milyen egyértelmű és tiszta elképzelésekkel rendelkezik az új ügyvezető, Andreas Seidl.

A téli hónapok egyik legmeglepőbb híre volt, hogy a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl távozik az alakulattól és a jelenleg Alfa Romeo néven futó Saubernél folytatja, ahol ügyvezetőként tevékenykedik majd, tehát nemcsak a versenycsapatra (ami 2026-ban az Audi gyári alakulatává válik majd), hanem a többi osztályra is lesz rálátása.

Seidl a hivatalos közlések szerint nem fog részt venni az összes versenyhétvégén, hiszen a vállalat egészének ügyes-bajos dolgait igyekszik majd intézni. A hétvégéken Alessandro Alunni Bravi képviseli majd őt, afféle kinevezett csapatvezetőként.

Az újonnan érkezett szakemberre tehát komoly feladat vár, és mint látjuk (abból, mekkora „hatalmat” adtak neki) a Sauber is maximálisan bízik benne. Az eddig látottak és tapasztaltak alapján a csapat rutinos versenyzője, Valtteri Bottas is sokat vár tőle, ami pedig az eddig látottakat illeti, a finn kijelentette, lenyűgözték Seidl elképzelései.

Alessandro Alunni Bravi és Andreas Seidl (Fotó: Alfa Romeo)

Két hete találkoztam vele először” – nyilatkozta a Motorsportnak. „Először is, Andreas egy kedves srác, és látom azt is, hogy roppant motivált. Úgy tűnik, elég egyértelmű elképzelései vannak azzal kapcsolatban, mit akar csinálni a csapattal, hogyan motiválja az embereket.”

Úgy tűnik, megvan a maga víziója. Nyilvánvaló, hogy most még gyűjti az információkat és próbál tanulni másoktól. Tanul a csapatról és arról, mi történt velünk a múltban. Biztos vagyok benne, hogy ő a megfelelő ember erre a szerepkörre” – emelte ki.

Bottas a korábbi csapatvezető, Frédéric Vasseur (ő a Ferrarihoz szerződött az év végén távozó Mattia Binotto helyére) kapcsán kijelentette, sajnálja, hogy a francia a váltás mellett döntött, hiszen vele is jó kapcsolatot ápolt és őt is jó szakembernek tartja. „Ő volt az egyik oka annak, hogy a csapathoz igazoltam” – ismerte el őszintén. „Nyilvánvalóan szomorú, hogy elveszítjük őt. Ugyanakkor továbbra is a barátom marad.”

Szóval örülök neki, mert az ember egy ilyen lehetőségre nem mondhat nemet. Mindig is ambiciózus volt, és folyamatosan fejlődni akar, szóval én megértem őt. Az új struktúrát látva nem aggódom a csapat miatt, szerintem stabil helyzetben vagyunk. Jól megleszünk Andreasszal és Alessandróval. Amikor új szakemberek jönnek, új gondolkodásmód is jön. Szóval ez nem rossz” – zárta gondolatát.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak