Musorujsag
Élő Eredmények
×

Herbert szoros csatát és Hamilton sikert vár

Herbert szoros csatát és Hamilton sikert vár

Sky
A korábbi Forma–1-es versenyző, Johnny Herbert úgy érzi, a Mercedes pilótái 2023-ban roppant szoros házon belüli küzdelmet vívnak majd egymással, ami végül a hétszeres bajnok, Lewis Hamilton sikerével zárul majd.

A jövő egyik legnagyobb ígéretének tartott George Russell és a mezőny legeredményesebb versenyzőjének, Lewis Hamiltonnak a párharcát már a 2022-es évad előtt is komoly várakozások előzték meg, végül azonban a Mercedes vártnál gyengébb szezonkezdése miatt elmaradt a nagy tűzijáték. Többek között azért, mert az év elején a két pilóta más-más programot követett.

Ami a pontokat illeti, Russell végül többet gyűjtött, mint Hamilton, ő „nyerte” tehát az első menetet (futamgyőzelmet is a fiatalabb brit szerzett kettejük közül), többen megjegyezték azonban, hogy Hamilton az év elején valószínűleg „takaréklángon” égett. Később pedig szorosabb volt a csata.

Így véli ez Johnny Herbert is, aki a 2023-as szezonnal kapcsolatban kijelentette, szoros csatát vár a két klasszistól, és azt is megtippelte, ez kinek a „győzelmével” zárul majd. „Lewis szerintem egy kicsit frusztráltan kezdte a tavalyi évet, tudván, hogy az autója nem volt nagyszerű. Nem hiszem, hogy a mentális hozzáállása megfelelő volt” – fogalmazott.

Johnny Herbert (Fotó: XPB)

Frusztrált volt, ahogy egy autóversenyző, aki már nyert hét világbajnoki címet, frusztrált lenne, amikor próbálná megszerezni a nyolcadik címet, amit elvettek tőle. Most visszakapta a lehetőséget, hogy mentálisan és fizikailag is felkészüljön” – tette hozzá.

Talán Lewisnak is jót tesz majd, ha tudja, komoly nyomás nehezedik rá George irányából. Egy versenyző számára roppant pozitív lehet, ha tudja, hogy a csapattársa erős lesz. Ha tudja, hogy nyomást fognak gyakorolni rá. Ilyenkor tudod, hogy rögtön fel kell pörögnöd. Lewis ezt többször megtette a múltban, de most már a pályafutása végéhez közeledik” – emelte ki.

Ahogy az ember öregszik, a dolgok változnak. És amikor érkezik egy sikeréhes fiatal, akkor egy ponton túl biztos, hogy jön a váltás. Vajon (a Mercedesnél) ez idén megtörténik? Meg lennék lepve. De szerintem óriási, kiélezett küzdelem lesz. George sikeréhes lesz, és el akarja venni a gyeplőt Lewistól, aki viszont szintén nem adja fel olyan könnyen. És mi pont ezt akarjuk” – zárta gondolatát a brit, aki hosszú évekig dolgozott televíziós szakértőként is.

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)
Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton (Coates / XPB Images)

További tartalmak