Musorujsag
Élő Eredmények
×

Montoya szerint Sainz újra versenyben lehet Leclerc-rel, ha…

Montoya szerint Sainz újra versenyben lehet Leclerc-rel, ha…

Motorsport
A korábbi bajnoki bronzérmes, Juan-Pablo Montoya úgy érzi, a csapattársától tavaly elmaradó Carlos Sainz abban az esetben fölénybe kerülhet Charles Leclerc-rel szemben, amennyiben a Ferrari olyan autót készít, ami fekszik neki.

A spanyol 2021-ben debütált a Ferrarinál, első szezonjával pedig szinte mindenkit meglepett, hiszen azonnal fel tudta venni a versenyt Charles Leclerc-rel, sőt, pontok tekintetében le is győzte a monacóit. A tavalyi év aztán Leclerc sikerével zárult, aki – főleg a szezon első felében – magabiztosabbnak tűnt a vörösök 2022-es autójában ülve.

Éppen ezért a legtöbben a 2023-as szezon előtt is arra számítanak, hogy Leclerc lesz az első számú versenyző a Ferrarinál. Sőt, több szakember már arra is utalt, hogy a vörösöknek időben ki kell mondaniuk, hogy Leclerc a vezér, mert így jobbak lehetnek a bajnoki esélyek.

A Williams és a McLaren korábbi versenyzője, Juan-Pablo Montoya más véleményen van. Szerinte Sainz újra szoros küzdelmet vívhat a márkatárssal, igaz, ehhez olyan autóra van szüksége, ami nagyon jól illik a stílusához. „Az igazat megvallva, amennyiben Carlos kényelmesen érzi magát az autóban, szerintem nagyon jó munkát végezhet” – nyilatkozta a Motorsport spanyol kiadásának.

Juan Pablo Montoya (Fotó: XPB)

„Ha megnézzük a régi autót, nem a tavalyit, hanem az azelőttit, látjuk, hogy Carlos gyakran legyőzte Charles-t. Szóval minden attól függ, hogy egy adott versenyző mennyire érzi jól magát az autóban ülve” – tette hozzá a kolumbiai.

Ami a nagy rivális, vagyis a Red Bull csapatát illeti, Montoya szerint ott nem várható komoly csata, vagyis Max Verstappen továbbra is Sergio Pérez előtt jár majd egy lépéssel. „Sergio jobb versenyző lenne, mint Max? Az igazság az, hogy nem. Sergio nagyon jó versenyző, de nem hiszem, hogy Max szintjén lenne” – fogalmazott.

A bajnoki küzdelemmel kapcsolatban pedig kijelentette, Verstappent a már említett Leclerc-nél is esélyesebbnek tartja. Elsősorban tapasztalatai miatt. „Charles nagyon jó, de Max rutinosabb. Több tapasztalata, több győzelme és bajnoki címe is van már. Ez pedig nagy terhet vesz le róla. Szóval Maxnak könnyebb megnyerni a bajnokságot, mint Charles-nak, mert Charles most először küzdene a bajnoki címért” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: Red Bull/Getty)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak