Musorujsag
Élő Eredmények
×

Andretti: Mindent megtettünk!

Andretti: Mindent megtettünk!

Motorsport Magazine
A királykategória 1978-as világbajnoka, Mario Andretti egyértelművé tette, fia Forma–1-be vágyó csapata mindent megtett már, amit a királykategória vezetői várnak a nevezni szándékozó alakulatoktól.

Az utóbbi hetekben felpörögtek az események a mezőny esetleges bővítése kapcsán, az évek óta a királykategóriába vágyó Andretti Global pedig, amint az FIA jelezte, fontolóra vette a nevezés kiírását, rögtön jelezte, a General Motorsszal (az amerikai óriás egyik legnépszerűbb márkájával, a Cadilac-kel) készül a Forma–1-be.

A szövetség tegnap tette hivatalossá, megnyitja a nevezést az F1 iránt érdeklődő alakulatok számára, ugyanakkor jelezte azt is, a csapatoknak nagyon komoly feltételeknek kell megfelelniük, és egyértelművé kell tenniük, alkalmasak a királykategóriás szereplésre.

A csapatvezető, Michael Andretti édesapja, Mario Andretti ezzel kapcsolatban nemrég arról beszélt, ők azzal, hogy új amerikai központot hoznak létre, Angliában is létesítenek egy bázist és megállapodásra jutottak egy gyártóval, teljesítették az FIA és az F1 elvárásait. „Mindent megtettünk, mindent teljesítettünk, amit kértek tőlünk” – fogalmazott.

Michael Andretti (Fotó: XPB)

„Ami a hozzáállásunkat illeti, őszinték vagyunk, a célunk elérése érdekében pedig mindent megteszünk. Ez hajt bennünket, és szeretjük is, szóval semmi sem fog változni. Volt ellenszél, de a célokat könyörtelenül hajszoljuk, elszántak vagyunk, a sikerre pedig mindig van esély” – tette hozzá.

„Sok elkeserítő dolog volt, de kaptunk bátorítást is. A szurkolók, a sportágat szerető emberek támogatása nagyon erős volt. Nem rágódom a negatívumokon. A saját véleményéhez természetesen mindenkinek joga van. Őszintén, néha felteszem magamnak a kérdést: tényleg szükségünk van erre? És a válaszom az, hogy igen, tényleg szükségünk van erre” – magyarázta.

„Michael csapata komoly összegeket fektetett már ebbe a projektbe mindenféle biztosíték nélkül, szóval sokat veszítenek, ha az F1 úgy dönt, hogy nem akar minket. De Michaelnek és a csapatnak fel kell készülnie, hogy ne a nulláról kezdjenek” – mutatott rá.

„Az FIA új elnöke, Mohammed bin Szulajm megértette, hogy szükség van a növekedésre. Ő tisztel minket és megérti az elszántságunkat. Amennyiben teljesítsük az előfeltételeket, akkor szívesen látnak bennünket. Nem kérünk szívességet, mi hozunk valamit a buliba” – zárta gondolatát a korábbi versenyző, aki az utóbbi időben gyakran informálta a nyilvánosságot az Andretti-projekttel kapcsolatos eseményekről.

Fotó: Cadillac
Borítókép: Mario Andretti (Fotó: XPB)

További tartalmak