Musorujsag
Élő Eredmények
×

Eközben Maranellóban felbőgött a Ferrari új F1-es autója – videóval

Eközben Maranellóban felbőgött a Ferrari új F1-es autója – videóval

Ferrari
Miközben a Red Bull és a Ford ellopta a show-t, a Ferrari pénteken közzétette, hogyan indították be először a 2023-as új autójukat Maranellóban.

Amikor mindenki a riválisra figyel, elő kell állni valamivel. Évek óta bevett gyakorlat ez az F1-es csapatok körében, akik előszeretettel „trollkodják” a közvetlen ellenfeleik bemutatóit. Ez most sem maradt el.

Miközben a Red Bull New Yorkban parádézott az amerikai közönségnek az ál-RB19-esével és a Ford-bejelentéssel, a Ferrari közösségi oldalán tett közzé egy videót (pontosabban hangfelvételt) arról, ahogyan először kel életre az új autója.

Az autóba épített új erőforrás beindításra péntek délelőtt 11 óra után került sor a maranellói gyár összeszerelő részlegén. A nagy pillanaton Frédéric Vasseur csapatfőnök, Benedetto Vigna ügyvezető igazgató és Piero Ferrari alelnök is jelen volt.

„Az első beindítás mindig különleges pillanat egy Forma–1-es csapat számára, hiszen először kel életre az erőforrás, miközben a vázba van építve. Mindezt több hónapon át tartó munka és fejlesztés előzi meg a különböző részlegeken. A V6-os hibridmotor hangját alig két percig lehetett hallani, utána taps következett a jelenlévőktől”

– számolt be a Scuderia, hozzátéve, mindezek után mindenki ment, és dolgozott tovább az új autón.

Az egyelőre név nélküli masinát február 14-én, magyar idő szerint 11 óra 25 perckor leplezik le Maranellóban. A hírek szerint az első útjára még aznap sor kerül Fioranóban.

További tartalmak