Musorujsag
Élő Eredmények
×

Különleges lehetőség: három versenyre szurkolók tervezhetik a Red Bull festését

Különleges lehetőség: három versenyre szurkolók tervezhetik a Red Bull festését

Red Bull
Nagy lehetőséget kínál a szurkolóinak a Red Bull csapata. Idén három versenyhétvégére ők tervezhetik meg az autójuk festését!

Amerikai főtámogató, amerikai motorpartner 2026-tól és egy bemutató Amerikában: a Red Bull mindent megtesz az F1 tengerentúli népszerűségének kiaknázásáért. Olyannyira, hogy egy különleges akciót is meghirdetett a még el sem rajtolt 2023-as szezonra. Lehetőséget ad a szurkolóknak arra, hogy festést tervezzenek nekik. Az idei három amerikai versenyen ilyen rendhagyó dizájnokkal fognak versenyezni.

„Ez arról szól, hogy bevonjuk a szurkolókat az autónk kinézetének tervezésébe” – mondta Christian Horner csapatfőnök a New York-i csapatbemutatójukon.

„A három Egyesült Államokbeli versenyen most először lehetővé tesszük, hogy a szurkolók is beleszóljanak az ezen három versenyen használt festésünk alakításába.”

„Ez egy verseny lesz. Nagy lehetőség, és sokat gondolkodtunk ezen. Tudjuk, hogy az emberek mit akarnak látni, hogy szeretnének részt venni benne, és ez most egy lehetőség erre.”

Az Egyesült Államokban idén három futamot rendeznek: Miamiban, Austinban és az év végén Las Vegasban. „Az első amerikai versenyünkre, Miamiba májusra máris megnyitjuk a versengést. Lehetőség van érdekes festésekkel előállni” – közölte Horner.

A munkákat egy zsűri fogja elbírálni. „A legjobbat és a legfeltűnőbbet fogják választani a három versenyre” – mondta Horner.

A Red Bull a bemutatója előtt egy Doodle nevű művész egyedi alkotását is megmutatta. Az RB14-es korábbi modelljük fehér alapon fekete mintás festést kapott. A bemutatóautót később elárverezi a csapat, és a bevételt a márkájuk jótékonyságialapítványa, a Wings for Life kapja. „Minden egyes penny jótékonysági célra megy ennek az autónak az elárverezéséből. Az aukció ma indul. Klasszul fog festeni valakinek a nappalijában vagy falán! Fantasztikus műalkotás, ezt el kell ismerni” – jegyezte meg mosolyogva Horner.

Az egyedi amerikai Red Bull-festésre eközben a csapat már valóban meghirdette a pályázatot. A részletek itt tekinthetők meg.

Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak