Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen, Pérez: Brazília a múlté, a csapat az első

Verstappen, Pérez: Brazília a múlté, a csapat az első

F1, Planet F1, Motorsport-Total
Sergio Pérez nem érzi úgy, hogy a múlt évi brazíliai csapatutasításos eset miatt házon belüli feszültséget görgetnek át Max Verstappennel a 2023-as új idénybe.

A mai napig nem derült fény arra, miért nem volt hajlandó átadni a helyezését Max Verstappen a számára már tét nélküli Sao Pauló-i Nagydíj hajrájában a múlt szezon végén. A Red Bull többször is kérte bajnokát, hogy engedje el az utolsó körben a bajnoki második helyért küzdő Sergio Pérezt, ám erre nemet mondott egy korábbi beszélgetésükre hivatkozva. Verstappen csupán annyit árult el a háttérről, hogy korábban a szezon során történt valami, ami miatt nem érezte helyénvalónak az efféle helycserét. A találgatások szerint Pérez monacói szándékosnak vélt időmérős falnak koccanása miatt vett revansot.

Akármi is történt, a két versenyző között volt feszültség, és akkoriban már arról is találgatott a sajtó, hogy ez talán megrövidítheti Pérez Red Bull-os pályafutását, és a visszatérő Daniel Ricciardo akár a 2024-re is érvényes szerződés ellenére is veszélyt jelenthet a mexikói ülésére.

A témáról pénteken a Red Bull New York-i bemutatója után is kérdezték Pérezt, aki kissé diplomatikus válaszában leszögezte, számukra a csapat áll mindenekfelett.

„Össze kell dolgoznunk csapatként, és közben mindketten bajnokok is akarunk lenni. Szóval meg kell találni a kompromisszumot, és mindig a csapatot kell magunk elé helyeznünk. Szerintem a versengés igen komoly lesz, szóval muszáj lesz mindent megtennünk egymásért.”

„A stratégia világos: mindent ki kell hoznunk az autóból. Hisszük, hogy jó autónk van, de hogy mennyire, azt még nem tudjuk, mert nem tudjuk, mit csinálnak a többiek. Szóval mindent bele kell adnunk a mostani autó építésekor, és reméljük, hogy elég jó lesz ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk” – fejtegette Pérez.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

Verstappen szerint már szinte el is felejtették az Interlagosban történteket.

„Már nem is beszélünk többé az efféle dolgokról. Versenyzők vagyunk, az ilyesmi megesik. De mind vagyunk olyan profik, hogy beszélni tudjunk ezekről a dolgokról, és magunk mögött hagyjuk őket”

– mondta az F1 riporterének.

A kapcsolatukról hozzátette: „Az efféle eseményeken együtt töltünk egy kis időt. Számára is fontos volt hazatérni Mexikóba, a családjával lenni. Szóval mind nagyon motiváltak vagyunk, hogy csapatként mehessünk tovább. És csak próbálunk annyi pontot gyűjteni együtt, amennyit csak lehetséges.”

Borítókép: Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

További tartalmak