Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Az kicsit abszurd lenne” – Verstappen Marko kijelentését magyarázza

„Az kicsit abszurd lenne” – Verstappen Marko kijelentését magyarázza

Reuters
Csak egy félreértés Max Verstappen szerint, hogy az idei évtől már a levegőben is szimulátorozni tervez. Helmut Marko okozta a galibát.

Egy német lapnak adott interjúban a Red Bull tanácsadója nemrég elárulta, Max Verstappen olyannyira komolyan veszi a szimulátorozást, hogy nemrég intézkedett, és a magánrepülőgépére is beszereltetett egy berendezést, hogy út közben is gyakorolhasson.

Elhivatottság a javából – gondolhatnánk. Ám mint kiderült, a repülős virtuális körözésből semmi sem lesz. Verstappen a csapata pénteki bemutatója után tisztázta, egy egyszerű félreértésnek köszönhető a felkapott hír alapját képező nyilatkozat.

A kétszeres világbajnok valójában arról mesélt Markónak, hogy az európai utazásaihoz egy új motorhome-ot állított össze, és abban kap helyet egy szimulátor. „Azt mondtam, hogy ott állítok fel egy szimulátort, csak hogy tovább vezethessek, amikor este visszavonulok. Mert szeretem. Ez a hobbimnak számít, és frissen is tart” – mondta Verstappen mosolyogva.

Max Verstappen és Helmut Marko (Batchelor / XPB Images)

Marko kapcsán hozzátette:

„Szerintem félreérthette, és azért mondott repülőt. Szóval nem, nem fogok beszereltetni egyet a repülőbe. Az azért egy kicsit abszurd lenne…”

Hozzátette, a gondolat egyébként nem rossz. „De így szerintem elég kevés hely maradna a gépen…”

Verstappen egy különleges festésű Falcon 900 EX típusú repülővel közlekedik, amit még 2020-ban vásárolt a brit milliárdos Richard Bransontól, 16 millió dollárért. A fedélzeten 12-16 utas fér el, van rajta ágy és zuhanyzó is. Verstappen ezzel a géppel repült New Yorkba a bemutatóra, ami onnan tudható, hogy valaki a Twitteren külön profilt hozott létre, melyen az követhető nyomon, hogy a 15 éves gép mikor hol száll fel és le…

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak