Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Mercedes és Alonso is Spanyolországban tesztel

A Mercedes és Alonso is Spanyolországban tesztel

Mercedes, Aston Martin
Miközben az Alfa Romeo a svájci Zürichben bemutatta 2023-as autóját, Jerezben két rivális alakulat is pályára gurult, hogy folytassa a téli tesztmunkát a királykategória hivatalos gumiszállítójával, a Pirellivel.

A hosszú téli szünet után most már egyértelmű jeleit látjuk annak, hogy felébredt a Forma–1 világa: kedden az Alfa Romeo bemutatta az „első igazi” 2023-as autót (a Haas, a Red Bull és a Williams inkább a partnerek és az új fényezés prezentálására összpontosított), miközben a Mercedes és az Aston Martin is pályára vitte a tavalyit.

A két alakulat a Pirelli téli tesztsorozatának részeként a spanyolországi Jerezben rótta és rója a köröket, mégpedig aktív versenyzőivel. Vagyis a kétnapos gyakorláson két világbajnok, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is autóba ülhet.

 

Természetesen a csapattársak is lehetőséget kapnak, vagyis George Russell és Lance Stroll is pályára gurulhat – az igencsak kevés elérhető információ (a tesztet ezúttal is zárt ajtók mögött rendezik, vagyis a médiát és a közönséget sem engedik be, informálják arról) alapján szerdán, a mai napon ugyanis Hamilton és Alonso ült autóba.

Ami a gyakorlást illeti, az a 2023-as prototípusokat futtató Pirelli mellett a csapatoknak is hasznos lesz, Alonso ugyanis most ülhet másodszor egy Aston Martin volánja mögé, vagyis hasznos rutint gyűjthet a tesztkorlátozások korában, a Mercedes pedig „lerázhat a rozsdát” a szünet után.

Alonso számára egyébként a teszt szép emlékeket idézhet fel, hosszú pályafutása során ugyanis pont az andalúziai pályán vezethetett először Forma–1-es autót. A későbbi kétszeres világbajnok (2005-ben és 2006-ban ért fel a csúcsra) 1999 decemberében kapott lehetőséget a Minarditól az aktuális királykategóriás autó tesztelésére.

 

Borítókép: Kép: XPB

További tartalmak