Musorujsag
Élő Eredmények

Az FIA meglepte az F1 iránt érdeklődő milliárdost

Az FIA meglepte az F1 iránt érdeklődő milliárdost

GPBlog
A Forma–1-es szerepvállalás iránt érdeklődő hongkongi milliárdos, Calvin Lo meglepődött azon, milyen rövid időt hagyott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a nevezni szándékozó alakulatoknak.

Az utóbbi hetekben felgyorsultak az események a mezőny bővítése kapcsán: az FIA elnöke először elhintette, fontolóra veszi, hogy kiírja a nevezési időszakot az F1 iránt érdeklődő csapatok számára, a múlt héten pedig hivatalosan is bejelentette, hogy kiírják a mezőny bővítését célzó pályázatot. Az érdeklődők április 30-ig nyújthatják be nevezéseiket.

Ami az érdeklődőket illeti, a leggyakrabban Michael Andretti csapata kerül szóba, ők ugyanis hivatalosan is jelezték már, hogy be akarnak szállni a királykategóriába, de az utóbbi időszakban több üzletember és istállót is hírbe hoztak az F1-gyel.

Egyikük Calvin Lo, a kanadai születésű hongkongi milliárdos, aki 2022 végén több alkalommal is jelezte, érdeklődik az F1-es szerepvállalás iránt, magáért a sportágért pedig a 2000-es évek eleje óta szenvedélyesen rajong. Igaz, azt, hogy befektetőként, vagy csapattulajdonosként akar beszállni, még nem tudta megmondani.

Fotó: XPB

Elhintette azonban, hogy hajlik a csapatalapítás felé. Amennyiben elhatározza magát, neki is áprilisig kell jeleznie szándékát. Szóvivője a GPBlognak a téma kapcsán megjegyezte, Lo meglepődött azon, milyen kevés idő maradt a nevezések leadására.

„Bár a jelentkezési procedúra egy kicsit korábban zajlik, mint korábban vártuk, de a munka jelenleg is zajlik” – mondta. „De meg kell jegyezni, hogy függetlenül attól, van-e határidő, vagy sem, Lo úr részvétele mindig a színfalak mögött, pusztán anyagi alapon fog történni. Van néhány lehetőség arra, hogyan vehet részt az F1-ben: befektethet egy jelenlegi csapatba, vagy alapíthat egy újat. Csak annyit mondhatok, ezekről a lehetőségekről aktívan folynak a tárgyalások.”

Ami a befektetést illeti, nem tudni, Lo melyik istállóval szövetkezhet, felmerült azonban, hogy a Williams kézenfekvő választás lenne számára, mivel a hírek szerint már most is kapcsolatban áll az alakulattal. Mégpedig az azt birtokló Dorilton Capital révén, a befektetési cég ugyanis a hírek szerint üzleti kapcsolatban van a milliárdossal.

Borítókép: FIA logó (Fotó: XPB)

További tartalmak