Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: Csak az utolsó évben fogadtam el, hogy Hamilton a jobb versenyző

Bottas: Csak az utolsó évben fogadtam el, hogy Hamilton a jobb versenyző

GPFans
Őszintén beszélt a Lewis Hamilton csapattársaként átélt „nehézségekről” Valtteri Bottas, aki azt is elárulta, mennyi időre volt szüksége, hogy feldolgozza, kettejük közül a hétszeres világbajok a jobb versenyző.

Bottas 2017 és 2021 között volt a Mercedes versenyzője, ez alatt az időszak alatt pedig folyamatosan Lewis Hamilton volt a márkatársa, aki az utolsó szezont leszámítva minden egyes alkalommal megszerezte a világbajnoki címet. Noha voltak kiugróan jó hétvégéi, és többször ígéretet tett arra, hogy megpróbálja legyőzni, a finn hosszabb távon mindig elmaradt a csapattárs mögött.

Egy finn tévéműsorban nemrég őszintén beszélt erről az időszakról, kiemelve azt, hogy megterhelő volt Hamilton csapattársának lenni, és azt, hogy csak nagyon nehezen tudta elfogadni, majd feldolgozni, hogy a hétszeres bajnok a jobb versenyző.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Egy olyan versengő pilótának, mint én vagyok, nagyon nehéz volt elfogadni ezt” – jelentette ki a tízszeres futamgyőztes. „Csak az utolsó évben tudtam elfogadni, hogy Lewis Hamilton jobb versenyző. Addig folyamatosan azon gondolkodtam, hogyan tudnám legyőzni őt és megnyerni a világbajnokságot. Eléggé kimerítő öt év volt.”

Most, hogy volt ideje átgondolni a Mercedes-érát, Bottas megjegyezte, akkoriban talán egy kicsit kíméletesebbnek és türelmesebbnek kellett volna lennie magával, legalábbis a csillagosoknál töltött első években.

„Mindent azonnal meg akartam nyerni” – ismerte el. „Majd amikor ez nem jött össze, azt nagyon nehéz volt elfogadni” – ismerte el a rutinos pilóta, aki a napokban arról is meglepő őszinteséggel beszélt, hogy pályafutása kezdetét túlzásba vitte az edzést, szinte csak és kizárólag az F1-gyel foglalkozott és étkezési zavarok jelentkeztek nála.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton 2021-ben (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak