Musorujsag
Élő Eredmények

Itt nézheted élőben az F1-es Alfa Romeo bemutatóját!

Itt nézheted élőben az F1-es Alfa Romeo bemutatóját!

Alfa Romeo
Utolsó szezonjának vág neki az Alfa Romeo nevén a Sauber F1-es istálló. Keddi bemutatójukon talán az első 2023-as versenyautót is megcsodálhatjuk? Itt követhető élőben a 10 órakor kezdődő esemény!

A Williams hétfői festésbemutatója után Anglia helyett már Svájcra irányul a Forma–1 figyelme, hiszen kedd délelőtt máris következik az újabb leleplezés. Zürichben magyar idő szerint 10 órától az Alfa Romeo tartja az évnyitó bemutatóját.

Miközben az eddigi három csapat, a Haas, a Red Bull és a Williams nem fedte fel a 2023-as valódi autóját, az Alfa az idei C43-as leleplezéseként hirdette a mostani eseményét, így van rá esély, hogy végre aktuális négykerekűt is láthatunk.

A csapatnál nem kevés változás történt a télen, hiszen Frédéric Vasseur csapatfőnök távozása után a McLarentől érkező Andreas Seidlt nevezték ki ügyvezető igazgatójuknak, míg a Sauber Csoport elnökségi tagját, Alessandro Alunni Bravit a rendhagyónak mondható csapatmegbízotti pozícióba helyezték, ami a tulajdonképpeni csapatfőnöki feladatkört takarja. Emellett módosult az istálló neve is, hiszen eddigi támogatójuk, az Orlen az Alpha Taurihoz szegődött, míg ők a kriptokaszinójáról ismert Stake-kel kötöttek megállapodást.

Miközben az Alfa Romeo azon négy csapat egyike, amely nem változtatott a versenyzőfelállásán 2022-höz képest, a mostani így is a nagy átalakulás éve Hinwilben. A névadó szponzor, az Alfa Romeo tavaly bejelentette, hogy a 2023-as lesz az utolsó idénye a csapattal, mely ezzel párhuzamosan máris elindult a gyári Audi-csapattá alakulás útján azzal, hogy eladta a karikásoknak a cég – a hírek szerint – 25%-os résztulajdonát. Az Audivá válás 2026-ra zárul le, az lesz az F1-ben 30 éve bemutatkozó Sauber első éve gyári Audiként.

A mostani bemutató 10 órától lesz látható az alábbi élő közvetítésben. Az eseményt aztán egy sajtótájékoztató fogja követni, melyen a két versenyző, Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü, a csapatvezető, Alessandro Alunni Bravi, a technikai igazgató, Jan Monchaux, valamint a hivatalos tartalékversenyző, Théo Pourchaire vesz részt.

Borítókép: Fotó: Alfa Romeo

További tartalmak