Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Monaco örök, a mi koronaékszerünk

Ricciardo: Monaco örök, a mi koronaékszerünk

Stephen Colbert
A Red Bull harmadik számú pilótája, Daniel Ricciardo ismét jelezte, a monacói pályát tartja a Forma–1 legjellegzetesebb versenyhelyszínének, személyes kedvencei között pedig Austin is kiemelt helyen van.

Az elmúlt években többször felmerült, Monaco akár ki is kerülhet a királykategória versenynaptárából, ami néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt. Azóta több versenyző és szakértő is jelezte, nagy kár lenne, ha a klasszikus helyszín kikerülne a menetrendből, egyrészt a hagyományok, másrészt a kihívás miatt, ami elé a versenyzőket állítja.

Nemrég az idei szezont kihagyó, a Red Bull harmadik számú pilótájaként viszont továbbra is a tűz közelében maradó Daniel Ricciardo jelezte, továbbra is a monacói hétvégét tartja a legjellegzetesebbnek a Forma–1-es hétvégék közül.

Ami a vezetési élményt illeti, szerintem Monaco a koronaékszerünk” – mondta az ausztrál Stephen Colbert beszélgetős műsorában. „Ez egy igazi klasszikus, ha pedig megnyered, az óriási presztízzsel jár. Csillogó. Én úgy fogalmaznék, hogy ha az ember az F1-re gondol, akkor a Monacói Nagydíj jut az eszébe. A jachtok, a hírességek, a futam és minden… örök.”

Fotó: XPB

Az amerikai műsorban értelemszerűen szó esett a sportág népszerűségének növekedéséről, mellyel kapcsolatban Ricciardo tett egy humoros megjegyzést. „Valami komolyat akartam mondani, de azt hiszem, végső soron azért (lesz népszerűbb az F1), mert jól nézek ki” – jegyezte meg.

Később aztán komolyra fordította a szót és megjegyezte, érzése szerint a Netflix sorozata indította be az F1 amerikai népszerűségének növekedését, ami mára olyan méreteket ölt, hogy az országban már három futamot is rendeznek. A beszélgetés során természetesen ezek is szóba kerültek, Ricciardo pedig jelezte, az Amerikai Nagydíjnak otthont adó Austin továbbra is az egyik kedvenc helyszíne.

Most Amerikában vagyok ugyan… de Austint tényleg nagyon szeretem” – mondta, utalva arra, hogy nemcsak a közönség kedvéért dicséri a helyszínt. „Austin nagyon szórakoztató. Az ételek, a zene… egyszerűen van egy sajátos hangulata. Igazán különleges helyszín. Biztos, hogy egyike azoknak a pályáknak, ahová nagyon szívesen járok, és valószínűleg a jövőben is el fogok látogatni oda, rajongóként is” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak