Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sargeant két éve biztos volt benne, hogy az F1-es álomnak vége

Sargeant két éve biztos volt benne, hogy az F1-es álomnak vége

RaceFans
A Williams amerikai újonca, Logan Sargeant két évvel ezelőtt, amikor harmadik F3-as szezonjának vágott neki, biztosra vette, hogy az álma, miszerint egy nap bekerül a Forma–1 mezőnyébe, örökre szertefoszlott.

A 22 éves floridai versenyző közelgő Forma–1-es debütálása előtt mindössze egy évet töltött az F2-ben, szezonja ugyanis olyan jó sikerült, hogy a pályafutását támogató Williams úgy döntött, a tervezettnél hamarabb dobja be a mélyvízbe. Sargeant karrierje tehát komoly lökést kapott az előző 12 hónapban; azt követően, hogy ő maga már le is mondott a királykategóriáról…

A hitét akkor veszítette el, amikor a jól sikerült 2020-as F3-as szezon (ekkor végig harcban volt a bajnoki címért, amiről mindössze néhány ponttal csúszott le, miután az utolsó fordulóban balesetet szenvedett) nem került fel az F2-be, sőt, az F3-ban is egy gyengébb istállóhoz került.

Itt esélye sem volt a bajnoki győzelemre, a szezon során pedig több megbízhatósági viadalon is indult; ekkor érezte úgy, hogy az F1 helyett ez lesz az ő útja. „Őszintén, akkoriban biztosra vettem, hogy az F1-es álomnak vége. Úgy gondoltam, hogy oké, az LMP, vagy IndyCar felé fogok indulni. Akkoriban elégedett is voltam ezzel (az ötlettel)” – mondta a RaceFansnak.

Logan Sargeant (Kép: Williams)

Akkor ez tűnt reálisnak. Úgy éreztem, ez a két út maradt, amerre indulhatok. Az F3-as ülés csak azért volt, hogy elüssem az időt, autóban ülhessek és segítsek előrelépni egy csapatnak. Az LMP2-es és a GT futamok a szórakozásról szóltak, és arról, hogy tapasztalatot gyűjtsek” – tette hozzá.

De őszintén mondom, úgy érzem, ezek a tapasztalatok rendkívül hasznosak voltak és hatalmas segítséget jelentettek, szóval örülök, hogy mindezt végigcsináltam” – magyarázta az amerikai, aki a 2023-as célokkal kapcsolatban kijelentette, helyezéseket nem tűzött ki maga elé, a legfontosabb ugyanis az lesz, hogy rutint szerezzen.

„Az egyértelmű, hogy értelmetlen számszerű célokat kitűzni. Úgy kell nekivágni ennek a szezonnak, hogy hajlandó vagyok minél többet tanulni, nyitottnak és alkalmazkodónak kell lennem, mert végső soron így fogom a legjobb teljesítményt kihozni az autóból. Nyilvánvaló, hogy ideális esetben a lehető leghamarabb fel szeretnék jutni a csúcsra. Nem akarok dátumot, vagy bármi mást kitűzni. Arról szól majd a szezon, hogy minél gyorsabban fejlődjek, olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudok” – zárta gondolatát.

Logan Sargeant (Kép: Williams)
Borítókép: Logan Sargeant (Kép: Williams)

További tartalmak