Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas biztosra veszi, sok szezon van még benne

Bottas biztosra veszi, sok szezon van még benne

Reuters
Az Alfa Romeo rutinos versenyzője, Valtteri Bottas biztosra veszi, pályafutásában több szezon is van még, ami pedig az eredményeket illeti, továbbra is hiszi, lesz még dobogós helyezése a Mercedestől való távozás után.

A pályafutása tizenegyedik F1-es szezonjára készülő Bottas már egyértelműen a rutinosabb versenyzők táborát erősíti, és lassan életkorát tekintve is az idősebbek közé kerül. Igaz, az utóbbi években egyfajta tendenciává vált, hogy a versenyzők hosszabbra nyújtják pályafutásukat: Kimi Räikkönen 40 felett volt, mikor visszavonult, Fernando Alonso pedig 41 évesen is aktív.

De nem gondolkodik a visszavonuláson a 38 éves Lewis Hamilton sem, miközben a Bottasnál két évvel idősebb Nico Hülkenberg 35 esztendősen éppen a visszatérésre készül. Ezt látva a finn biztosra veszi, hogy bőven vannak még szezonok F1-es karrierjében.

Egyelőre felkészültnek és erősnek is érzi magát a folytatáshoz, és továbbra is bízik abban, hogy a Mercedes-éra után is lesznek még szép eredményei. „Jól érzem magam, fizikailag is fittnek” – jelentette ki határozottan. „Jól érzem magam az autóban is. A pályafutásom során még nem tapasztaltam jelét a teljesítménycsökkenésnek.”

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Mindig úgy érzem, hogy minden egyes szezonból tudok tanulni valamit és a tapasztalattal egyre jobb és jobb leszek. Nem kétséges, hogy sok év van még bennem. Élvezem a versenyzést, és mindent, ami az F1-en belül történik. Szóval sok év áll még előttem, szóval meglátjuk, mi lesz” – folytatta.

Elhintette, jelenleg sokkal nyugodtabb, mint a Mercedesnél volt, ahol nagyobb nyomás nehezedett a vállára, de lehet, hogy azért is érzi higgadtabbnak magát, mert rutinosabbá vált. „Ha mindent megvizsgálok, az életminőség és a boldogság szempontjából, akkor most kevesebbet stresszelek, és jelenleg kevesebb nyomás jön kívülről.”

„Itt most határozottan más a légkör. Persze jó volt, amikor a futamgyőzelmekért harcolhattam, de most is azon dolgozunk a csapattal, hogy ez elérhető legyen. Szóval nagyon-nagyon boldog vagyok. Az idei cél, hogy a tavalyinál jobb helyen végezzünk és stabilabbak legyünk” – emelte ki.

„Tavaly túl sok hullámvölgyünk volt. Emellett titokban továbbra is arról álmodom, hogy dobogóra állhassak. Majd meglátjuk” – zárta gondolatát a 33 éves versenyző, aki 2021 végén távozott a Mercedestől, ahol öt szezont töltött Lewis Hamilton mellett, akivel hosszabb távon sosem tudta felvenni a versenyt, és ezt – mint nemrég elárulta – nehezen tudta feldolgozni.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak