Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: először pályán egy 2023-as F1-es autó – mozgásban az új Alfa!

Videó: először pályán egy 2023-as F1-es autó – mozgásban az új Alfa!

Alfa Romeo
Egyelőre a Forma–1-es mezőny előtt jár az Alfa Romeo. Elsőként mutatták be az új autójukat, és elsőként is vitték azt pályára.

A mezőnyből ugyan negyedikként tartottak bemutatót, de az Alfa Romeo volt az első olyan gárda 2023-ban, amely a valódi idei autóját leplezte le az eseményén. A C43-as zürichi debütálásakor azt is jelezték, hogy már e hét végén sort kerítenek az első bejáratásra Barcelonában.

A csapat péntek reggel be is jelentkezett a Spanyol Nagydíjnak otthont adó katalán pályáról, ahol az előrejelzéseknek megfelelő napsütéses idő fogadta őket és az új, vörös-fekete festést kapó négykerekűjüket.

 

„Itt vagyunk Barcelonában a tévés napon, és végre pályára vihetjük az új autót. Nagyon izgatott vagyok, hogy újra beülhetek” – mondta széles mosollyal a helyszínről üzenő Csou Kuan-jü.

Az első körök ugyanakkor nem neki jutottak, hanem a rutinosabb Valtteri Bottasnak, aki egy új sisakfestéssel pattant be új munkaeszközébe. Aztán a motor beindult, és az új autó lendületet vett…

A csapatoknak évente két úgynevezett filmes nap áll rendelkezésükre az aktuális versenygéppel, melyek során 100 kilométert teljesíthetnek, a Pirelli bemutatógumijain. Mivel idén csak három tesztnapból áll a bahreini felkészülés (február 23-25.), és arra is az első versenyhétvége, a Bahreini Nagydíj előtt egy héten belül  kerül sor, a csapatok számára minden korábbinál nagyobb jelentősége van az Alfáéhoz hasonló bejáratásoknak.

Az már tudható, hogy a héten láthatunk majd még egyet. Szombaton a Haas Silverstone-ban viszi pályára a szintén új festést kapó VF-23-asát.

További tartalmak