Musorujsag
Élő Eredmények

Albon már most érzi a fejlődést

Albon már most érzi a fejlődést

Williams
A csapat versenyzője, Alexander Albon roppant pozitívan értékelte a Williams 2023-as autójának, az FW45-ösnek az első köreit, miután hétfőn pályára vihette azt Silverstone-ban egy filmes nap keretén belül.

A nagy múltú brit alakulat február hatodikán tartotta évnyitó eseményét, azon viszont még csak 2023-as autójának fényezését prezentálta, magát a versenygépet csak egy héttel később mutatta meg a nagyközönségnek.

A rögtönzött bemutató után gyorsan pályára is vitték az FW45-öst a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i páylán.

Az autót először a csapat rutinosabb versenyzője, Alexander Albon vitte pályára (mindössze 100 kilométer állt az istálló rendelkezésére, később pedig a márkatárs is lehetőséget kapott), a tapasztalatairól pedig a Williams márkanagykövetének, Jenson Buttonnak számolt be.

Alexander Albon (Fotó: Williams)

Igazából elég jól éreztem magam” – kezdte a thai pilóta. „Tudják, hogy megy ez. Amikor először vezeted az autót, általában olyan érzésed van, hogy oké-oké, de lenne még min javítani.”

„Ezzel szemben a mai nap olyan volt, hogy ez egy most egy egészen jó kiindulási alap. Most tényleg kiegyensúlyozottabb autónk van. A tempó az tempó, de az autóval kapcsolatos érzések pozitívak voltak” – tette hozzá.

„Boldog vagyok, mert úgy érzem, sikerült megoldani néhány problémát. Amíg nem vezeted az autót, mindig van benned egy kis bizonytalanság. Persze semmit sem szeretnék elhamarkodni. Talán nem vagyunk annyira jók, mint gondoljuk, de a megfelelő irányba haladunk és ez a legfontosabb. Van egy jó alap, egy jó platform, amivel most Bahreinbe megyünk. Erre építhetünk, és remélhetőleg nyerhetünk még egy kis leszorítóerőt” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: Williams)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: Williams)

További tartalmak