Musorujsag
Élő Eredmények

Az új Alpha Tauri is pályára gurult

Az új Alpha Tauri is pályára gurult

Alpha Tauri
Miközben a Ferrari leleplezte és igencsak látványos keretek között pályára is vitte 2023-as autóját, a mezőny másik olasz istállója, az Alpha Tauri is sort kerített legújabb versenygépének bejáratására.

Kedd délelőtt a Ferrarira szegeződött a Forma–1-es világ szeme, a vörösök pedig meg is hálálták a figyelmet bejáratással egybekötött bemutatójukkal, amit egy kisebb közönség előtt rendeztek „házi versenypályájukon”, Fioranóban.

Ezzel párhuzamosan a mezőny másik olasz alakulata, az Alpha Tauri is pályára vitte 2023-as autóját, amit most csodálhattunk meg először teljes pompájában.

 

A Red Bull testvércsapata ugyanis múlt szombaton csak az idei versenygép festését mutatta be New York-i leleplezésén (egy külön erre a célra készített bemutatóautón), majd néhány számítógéppel készült grafikát posztolt közösségi oldalain.

A bejáratásra a MotoGP-ből ismert misanói versenypályán. Itt először a csapat japán pilótája, Cunoda Juki ülhetett autóba, de a nap során valószínűleg a márkatárs, Nyck de Vries is lehetőséget kap.

Riválisaihoz hasonlóan az Alpha Tauri is egy filmes nap keretén belül próbálja ki 2023-as autóját, vagyis összesen 100 kilométert teljesíthet a Pirelli bemutatóabroncsain, a szigorú tesztszabályok miatt viszont ezek a lehetőségek idén nagymértékben felértékelődtek.

Borítókép: Kép: Alpha Tauri

További tartalmak