Musorujsag
Élő Eredmények

Webber figyelmeztette Piastrit, ne becsülje alá az F1-et

Webber figyelmeztette Piastrit, ne becsülje alá az F1-et

Motorsport
A McLaren ausztrál újonca, Oscar Piastri elárulta, hogy menedzsere, a királykategóriában tizenkét évet lehúzó Mark Webber figyelmeztette őt, hogy ne becsülje alá a Forma–1-et a jövő hónapban esedékes debütálása előtt.

A Williams és a Red Bull korábbi versenyzője feleségével, Ann Neallel közösen évek óta támogatja a jövő egyik legnagyobb ígéretének tartott Oscar Piastri pályafutását. Ők segítették át például a fiatal versenyzőt a tavalyi szerződésekkel kapcsolatos huzavonán is (csak az FIA kontraktusokkal foglalkozó bizottsága tudott igazságot tenni az Alpine és a McLaren között).

Persze Webberék a balhé előtt és után is számos hasznos tanáccsal látták el Piastrit, és most, az ifjú ausztrál debütálása előtt is fontos feladatok várnak rájuk, hiszen egy versenyző életében az egyik legnagyobb kihívást mindig az F1-es szintlépés jelenti.

Piastri jelezte, menedzsere már készíti erre a lépésre, és nem győzi hangsúlyozni, hogy szerényen és alázatosan kell nekivágnia pályafutásának. „Rengeteg tanácsot kaptam Marktól és Anntől is. Megpróbálom összefoglalni, a lényeg azt hiszem az volt, hogy nem szabad alábecsülnöm a Forma–1 jelentette kihívásokat” – fogalmazott.

Mark Webber (Fotó: XPB)

Nyilvánvaló, hogy nagy előrelépés lesz ez ahhoz képest, amivel korábban versenyeztem. És mindemellett más dinamikát jelent, hogy egy olyan sportágban versenyzem majd, ahol most először kapok majd fizetést azért, hogy autókkal versenyzek. Szóval ez más lesz, mint amit megszoktam. Nagy felelősség az, hogy egyike lehetek a két versenyzőnek, akik egy 700-800 fős csapatnak a tagjai és képviselik azt” – magyarázta.

„Ez elég nagy eltérés (az eddigiekhez képest), és Mark, Andrea (Stella) valamint Zak (Brown) is bár szelíden, de emlékeztetett arra, hogy mekkora felelősség mindez. Arra, hogy milyen hatással lehetek a csapat motivációjára és teljesítményére. Az is nagy különbség, hogy most már fontos beleszólásom van az autótervezésbe is. Egyértelmű, hogy nem én készítem az alkatrészeket, de elmondhatom az embereknek, mire van szükségem, ők pedig ez alapján elkészíthetik az alkatrészeket. Az, hogy figyelembe veszik, amit mondok, olyasmi, amit már izgatottan várok” – emelte ki.

Piastri megjegyezte, Webbernek és Nealnek is hálás azért, hogy kitartóan mellette álltak a tavalyi szerződéses „dráma” idején. „Sokat tesznek értem, leginkább a színfalak mögött. Biztosítani akarják, hogy valóban csak a lényeges dolgokra kelljen koncentrálnom. Különösen most vagyok hálás a támogatásukért, és mindenért, amit azért tesznek, hogy könnyebb legyen az életem. Nem volt ez másként tavaly sem, végigkísértek ezen az egészen és végezték a háttérmunkát. Óriási segítséget nyújtottak. Nagyon hálás vagyok, hogy mellettem állnak” – zárta gondolatát.

Laurent Rossi, Oscar Piastri és Mark Webber (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri és Mark Webber (Fotó: XPB)

További tartalmak