Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher elárulta, már érdeklődtek nála csapatok

Schumacher elárulta, már érdeklődtek nála csapatok

Motorsport-Magazin, F1-Insider, Mercedes, Bild
A létező legjobb szimulátoros versenyzőnek tartja Mick Schumachert a Mercedes. A német a rá váró szokatlan programról beszélt, és elárulta, máris érdeklődtek nála csapatok.

Két szezon után megrekedt Mick Schumacher pályafutása. A Haasnak elege lett a fiatal, rutintalan versenyzőkből, és mivel későn dőlt el a sorsa, már nem jutott ülés neki 2023-ra. Szerdán a Mercedes fekete overalljában mutatkozott be a csapat 2023-as hivatalos tartalékversenyzőjeként. Apja utolsó F1-es csapatánál egyfelől a szimulátoros munkát fogja segíteni, másfelől jelen lesz a nagydíjhétvégéken, és készenlétben áll arra az esetre, ha Lewis Hamilton vagy George Russell valamilyen oknál fogva kidőlne a sorból.

Schumacher új csapata bemutatóján elmondta, segíteni szeretné Hamilton és Russell munkáját. „Biztosra veszem, hogy élvezni fogják. Idén a partvonal mellett leszek, próbálom támogatni őket. Jelen leszek a pályán, nézem a felvételeket, hátha kiszúrok valamit. Ami pedig engem illet, tanulni vagyok itt, a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjteni, és dolgozni a jövőn.”

Elismerte, a rosszból hozta ki a legjobbat ezzel a tartalékos szereppel.

„Kiváltság a Mercedes csapatának tagja lenni. Talán nem erre vágytam, de ez egy másik jó út arra, hogy versenyzőként fejlődjek.”

Toto Wolff csapatfőnök külön kiemelte, Schumacher a tavaly szerzett tapasztalatával különösen értékes erősítés számukra. „Mick nagyszerű tagja lett a csapatnak, mert versenyzett az elmúlt két évben. Ismeri az autókat, a gumikat, mindent tud a tavalyi szabályokról. És lesz két szemünk a pályán, ami figyeli az autókat, és ezt kamatoztatni tudja a rendkívül fontos szimulátoros munkája során” – mondta az osztrák.

Mick Schumacher (Fotó: Mercedes)

George Russell is előnynek érzi Schumacher jelenlétét. „Nagyon jó szimulátor versenyzőink vannak, de közülük van, aki még sosem ült F1-es autóban. Nincs jobb versenyző nála az autónk szimulátoros fejlesztésére.”

A tapasztalatát Schumacher is hasznosnak érzi. „Van tapasztalatom a tavalyi autókkal, ezért hasonlóan fogok dolgozni a szimulátorban, mint a többiek a pályán, és így meglesz a közvetlen összehasonlítás.”

Ez pedig neki is hasznára lesz, hiszen testközelből figyelheti majd Hamiltont és Russellt. „Minden versenyhétvégére úgy megyek, mintha tényleg versenyeznék. De mivel nagyon más év lesz ez az előzőhöz képest, igyekszem majd tanulni belőle, tapasztalatokat gyűjteni, ellesni pár dolgot.”

Mick Schumacher (Fotó: Mercedes)

Ebbe a helyzetbe persze nem akarja hosszú időre bevackolni magát, Schumacher már 2024-ben újra az aktív F1-es mezőny tagja lenne. Elárulta, páran már puhatolóztak is nála.

„A célom az F1-ben maradás. Nincs rá garancia, de kényelmes helyzetben vagyok, és szerintem sokat ki tudok hozni az évből. Biztosra veszem, hogy adódnak majd lehetőségek. A tél folyamán egyesek már jelezték az érdeklődésüket.”

„Biztosan adódik valami. Hogy mikor kezdődnek az egyeztetések, az majd a következő hetekben, hónapokban derül ki.”

Azt kizárta, hogy közben más szériákban is próbára teszi tudását. „A naptár sűrű. Részt fogok venni pár gokartversenyen – talán az áll a legközelebb a Forma–1-hez.”

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Mercedes)

További tartalmak