Musorujsag
Élő Eredmények

Galsy: Sokkal jobb érzés egy gyári csapatban lenni

Galsy: Sokkal jobb érzés egy gyári csapatban lenni

RaceFans
Az Alpine londoni bemutatója után a csapat versenyzője, Pierre Gasly kijelentette, örül, hogy újra egy nagyobb, gyári alakulat tagja lehet, azt követően, hogy évekig a Red Bull második számú istállójánál versenyzett.

A francia pilóta az eredeti tervek szerint a 2023-as szezonnak is az Alpha Tauri színeiben vágott volna neki, Fernando Alonso csapatváltásával viszont elérhetővé vált számára az Alpine egyik versenyzői ülése, amire rá is hajtott, a Red Bull vezetői pedig nem álltak a váltás útjába. Gasly tehát 2023-ban nemzeti csapatának gyári szintű versenyzője lesz.

Legutóbb ilyen helyzetben a 2019-es szezon első felében volt, amikor a Red Bull első számú alakulatát erősítette (innen a vártnál gyengébb eredmények miatt vissza kellett térnie a bikások kisebb csapatához). Nem meglepő tehát, hogy izgatott a lehetőség miatt.

„Nem fogok hazudni, ez sokkal jobb! Határozottan jobb érzés, sokkal izgalmasabb. Szóval, izgatott vagyok” – nyilatkozta a RaceFansnak, amikor szóba került, hogy újra egy nagycsapat versenyzője lehet. „Komolyan veszem a dolgot. Versengő karakter vagyok, és bízom benne, hogy tovább tudjuk vinni a lendületet, amit a csapat az előző egy évben kapott, és felzárkózunk a nagy hármashoz.”

Gaslytól azt is megkérdezték, érez-e magán extra nyomást amiatt, hogy egy olyan klasszis helyét kell átvennie, mint Alonso, aki az előző években is hozzá tudott tenni az Alpine fejlődéséhez és több látványos eredményt is szállított.

Esteban Ocon és Pierre Gasly (Fotó: Alpine)

„Nem foglalkozom Fernandóval” – jelentette ki. „Ő végigcsinált egy elképesztő pályafutást, én pedig csak magamra összpontosítok, a saját pályafutásomra. Egy nap világbajnok akarok lenni és versenyeket akarok nyerni. A csúcsra akarom juttatni az Alpine-t, és csak erre koncentrálok. A csapat nagyon sokat tanult Fernandóval.”

„Ez pozitív volt, és nagyon jó, hogy azt, amit tőle tanultak, továbbviszik. Most rajtunk áll, rajtam és Estebanon (Ocon), hogy a lehető legjobban dolgozzunk, hogy fenntartsuk a fejlődést, ami az előző években látható volt, és csökkentsük a lemaradást az első hármashoz képest” – tette hozzá.

A 2023-as szezon kezdete előtt a versenyzőnek másfél nap áll rendelkezésükre, ennyi ideje lesz tehát Gaslynak is arra, hogy felvegye új csapata ritmusát. Ezzel kapcsolatban kijelentette, bízik benne, hogy a korlátozott felkészülési idő ellenére hamar teljes sebességre kapcsolhat. „Azonnal 110 százalékot akarok nyújtani. De objektívnek és reálisnak kell lennem. Sosem tudhatod, mennyire időre lesz szükséged. Ilyen a versenyzés” – mondta.

„Néha három futamra van szükséged, néha viszont azonnal minden összeáll. Szóval nagyon nyitottan állok hozzá (a teszteléshez). Magabiztosnak érzem magam és a csapat megteremtette a szükséges környezetet ahhoz, hogy otthon érezzem magam, és hogy az első versenyen már azonnal a legjobb potenciált nyújtsam” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: Alpine)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: Alpine)

További tartalmak