Musorujsag
Élő Eredmények

Zidane-nal erősített az Alpine

Zidane-nal erősített az Alpine

Alpine
Fernando Alonso távozott ugyan, egy világbajnoka azért így is lesz az Alpine-nak. Bejelentették, hogy Zinedine Zidane az új nagykövetük. Két versenyzőjük gyermeki lelkesedéssel fogadta a hírt…

Egy helyett két autó, aztán még egy nagy bejelentés is. Nem volt híján a meglepetéseknek az Alpine csütörtök esti londoni bemutatója. Miután a francia csapat megmutatta új A523-as versenygépe két idén használatos festését, az esemény végén volt egy híre: az aranylabdás és világbajnok francia labdarúgó Zinedine Zidane az Alpine márka nagykövete lett.

Laurent Rossi márkaigazgató „mérhetetlen büszkeséggel”, izgatottan szólította a színpadra a korábbi labdarúgót. „Van még egy vendégünk, aki valójában több egy vendégnél. Egy sportikon, aki túlnőtt a sportágán, szinte az életen is. Valaki, aki teljes változást indít el az Alpine egész szervezetében” – harangozta be Zidane-t.

Zinedine Zidane (Fotó: Alpine)

A francia elsősorban társadalmi ügyekkel fog foglalkozni a márkán belül: az autóiparon, valamint az autósporton belüli esélyegyenlőségért fog kampányolni, miközben a tehetségkutatásban és -gondozásban is részt vesz.

„Az egyik nagydíjhétvégén lehetőségem nyílt találkozni Laurent-nal és Davidéval (Brivio, a tehetségkutató program vezetője) és az egész Alpine-csapattal. Jót beszélgettünk, sok mindenben egyetértettünk. Laurent vázolta a projektet, amiben lehetőséget akarnak biztosítani fiataloknak, minden tehetségnek egyenlő esélyeket. Tetszett a projekt, és azt mondtam: miért ne vennék benne részt?”

– magyarázta Zidane az új szerepköréről, mely kiterjed a női versenyzők támogatására indított Race(h)er-programjukra és a szerelőképzéssel kapcsolatos programjukra is.

Az F1-es csapatukat aligha teszi majd versenyképesebbé, ám Zidane érkezése így is felvillanyozta Pierre Gaslyt és Esteban Ocont. Mindketten gyermeki rajongással beszéltek a futballsztárról. Nem véletlenül.

„Egyszerűen hihetetlen, hogy Zinedine Zidane lett a nagykövetünk” – mondta lelkesen Gasly a Sky Sportsnak.

„Gyerekként az egyik hősöm volt. Éveken keresztül csodáltam, és valójában mielőtt gokartozni kezdtem volna, miatta kezdtem futballozni. Emellett részben miatta is választottam a tízes rajtszámot.”

„Hihetetlen volt, hogy az esemény kezdete előtt a színfalak mögött egy kicsit beszélgethettem vele. Korábban sosem volt lehetőségem személyesen találkozni vele. Igazán inspiráló sportember és edző, és az általa vallott értékei, a mentalitása is. Nagy erősítés ez a csapat számára, ami megint csak megmutatja, milyen komolyak az Alpine céljai.”

Ocon hozzátette: „Ez lenyűgöző! Igazi ikon ő mindenki számára. Számomra meg pláne, hiszen francia vagyok, és gyerekkoromban néztem a meccseit. És az is hihetetlen, amit utána elért. Nagy kincs ő a csapat számára. Alig várom, hogy dolgozhassak vele és kaphassak tőle pár tanácsot. És remélem, hogy ez a következő lépés megtételében is a segítségünkre lesz.”

Borítókép: Zinedine Zidane és Laurent Rossi (Fotó: Alpine)

További tartalmak