Musorujsag
Élő Eredmények

Albon bizakodó: Az új főnök győztes mentalitást hoz

Albon bizakodó: Az új főnök győztes mentalitást hoz

RaceFans
A Williams ma munkába álló új csapatvezetője, James Vowles fontos tapasztalatokat és győztes mentalitást hoz magával korábbi alakulatától, az utóbbi években nyolc konstruktőri címet szerző Mercedestől – jelentette ki Alexander Albon.

A felkészülési időszak egyik első eseménye a Williams évnyitója volt, melyen a csapat 2023-as arculatát prezentálta – sokaknak szemet szúrt, hogy új csapatvezetője, James Vowles nélkül. A szakember igazoltan hiányzott, szerződése értelmében ugyanis csak a mai napon csatlakozhatott az alakulathoz, ahol pályafutásának egy új fázisa veszi kezdetét.

Korábban ugyanis ilyen előkelő posztot még nem töltött be F1-es alakulatnál, igaz, fontos szerepkörben már dolgozott, ráadásul a Mercedesnél azt is megtapasztalta, milyen győzelmi kényszer alatt dolgozni, ahogyan azt is, milyen hosszú évekig uralni a sportágat.

A Williamsnél feltehetően más célokért kell majd küzdenie, a Mercedesnél gyűjtött tapasztalatokat viszont hasznosíthatja. Erre mutatott rá Alexander Albon is, aki már izgatottan várja, hogy Vowlesszal dolgozzon. „Mindenkit arra motivál, hogy hallgasson rá, és arra, hogy megértsük, a Mercedes miért tesz bizonyos dolgokat, és mi az oka erre” – kezdte a thai.

 

Noha örül, hogy az új főnök a fedélzeten van, az időzítés Albon szerint sem volt túl szerencsés. „Ez egy kicsit trükkös, már csak azért is, mert bizonyos értelemben ez a csúcshónap abból a szempontból, hogy felkészüljünk az új szezonra” – mondta.

Elmondta azt is, hogy hálával tartozik az előző csapatvezetőnek, a tavalyi év végén menesztett Jost Capitónak is. „Kedvelem őt, nagyon jó volt a kapcsolatunk. Ő hozott vissza a Forma–1-be, és nagyon sok időt töltöttem vele. James a Mercedesnél szerzett tapasztalataival most remélhetőleg előrébb tudja lendíteni a dolgokat és hozzá tud járulni a fejlődéshez. Minden területen rengeteg rutint gyűjtött, szóval bízom benne, hogy ezt hasznosítani tudjuk.”

A váltással kapcsolatban megemlítette, a vezetőség végig nyíltan viselkedett vele, mindenről tájékoztatták. „Elég őszinte a viszonyunk. Gyakran beszélek a vezetőséggel, nekik pedig a legfontosabb a hosszú távú jövőkép. Ez minden befektetői társaságnál fontos. A jövőbe invesztálnak, és ezt James esetében is látjuk. Ismerem a területeket, melyeken javítani szeretnének. Mindenben mögöttünk állnak. Szerintem ők is bíznak bennem, jól kijövünk egymással” – fogalmazott.

Alexander Albon (Fotó: Williams)
Borítókép: Alexander Albon (Kép: Williams)

További tartalmak