Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Schumacher minden idők egyik legjobb versenyzőjétől tanulhat

Hülkenberg: Schumacher minden idők egyik legjobb versenyzőjétől tanulhat

Bild
A fiatal német helyét átvevő Nico Hülkenberg szerint Mick Schumacher jól is kijöhet a kihagyásból, a Mercedes tartalékversenyzőjeként ugyanis most minden idők egyik legjobb pilótájától, Lewis Hamiltontól tanulhat.

A Haas vezetői sokáig gondolkodtak azon, hogy az ifjú Mick Schumachernek adjanak lehetőséget, vagy a rutinos Nico Hülkenberg visszatérésére voksoljanak – végül az idősebb németet választották, fontosnak tartották ugyanis, hogy csapatukat két tapasztalt versenyző alkossa (a márkatárs Kevin Magnussen lesz, aki szintén jó ideje ott van már a tűz közelében).

Döntésüket akkor is, és azóta is sokan vitatják, mondván Schumacher megérdemelt volna még egy lehetőséget, és most ahelyett, hogy folytathatná fejlődését, be kell érnie a kispadozással a Mercedes gyári alakulatánál. Vannak, akik szerint ez nem is olyan rossz történés a német szempontjából.

Schumacher a honfitárs és „utód”, Hülkenberg szerint is profitálhat abból, hogy a Mercedes tartalékosaként egy győztes csapat tagjaként figyelheti az eseményeket, ráadásul minden idők egyik legeredményesebb versenyzőjétől tanulhat. „Csak folytassa a munkát! Ez egy lehetőség számára, hiszen most nincs rajta teljesítménykényszer” – fogalmazott.

Nico Hülkenberg (Fotó: Haas)

„A Mercedesnél sokat tanulhat a valaha volt egyik legjobb versenyzőtől, Lewis Hamiltontól. Értékes tapasztalatokat gyűjthet ott (a Mercedes gyári csapatánál), és a későbbiekben ezt a rutint felhasználhatja saját maga számára” – emelte ki.

Ha valaki, Hülkenberg jól tudja, milyen pozitív hatásai lehetnek annak, hogy tartalékosként figyelheti az F1 eseményeit, az előző három évben ugyanis a Racing Point/Aston Martin beugrósa volt, és várta hogy lehetősége adódjon a visszatérésre. Ezzel az időszakkal kapcsolatban kijelentette, a távollét csak még motiváltabbá tette.

„A 2019-es szezon után tudatosan döntöttem úgy, hogy elhagyom az F1-et, tudva, hogy lehet, sosem lesz már visszaút. Az év közepétől nem voltam túl jó mentális állapotban. A szünet jót tett, távol lehettem és ez egyfajta újrakezdést biztosított. Persze más volt távolról követni az F1-et. De az idő is hasznos volt. Szükségem volt rá, és minden bizonnyal ez (a kihagyás) az oka annak, hogy lehiggadtam és most motivált, friss és támadásra kész vagyok” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Mercedes)

További tartalmak