Musorujsag
Élő Eredmények

Briatore: A Ferrari télen mindig bajnokesélyes, aztán mégsem…

Briatore: A Ferrari télen mindig bajnokesélyes, aztán mégsem…

GP Blog
Nincs új a nap alatt Maranellóban – véli a korábban bajnokságokat nyerő olasz csapatfőnök. Flavio Briatore szerint ebben a Ferrari politikai erőtlensége is nagy szerepet játszik.

Tavaly egy első és egy második hely után bajnoki éllovasként várta Charles Leclerc a szezon harmadik versenyét, idén még sem neki, sem a Ferrarinak nincs dobogója. A monacói bahreini kiesését Szaúd-Arábiában egy halovány 6-7. hely követte, valamint a keserű felismerés: csak a negyedik csapatnak számítanak, és mindegy, milyen típusú pályán küzdenek, nem ettől függ a Red Bull-lal szembeni hátrányuk.

Tekintve, hogy tavaly az erős évkezdés ellenére is sikerült elbukniuk a bajnoki címeket, elmondható: két verseny eredményéből még korai következtetni a szezon végkimenetelére. A Ferrari bajnoki esélyei mindenesetre jelenleg nem festenek túl rózsásan. A bemutatón hangoztatott magabiztos kijelentések és célok pedig már csak homályos emléknek hatnak.

Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

A Benettont és a Renault csapatát is világbajnoki címekig vezető olasz excsapatfőnök, Flavio Briatore számára ismerős a helyzet. A RAI 1 rádiónak nyilatkozva Michael Schumacher és Fernando Alonso volt főnöke kritikus hangon beszélt a Scuderiáról.

„Ismerjük már ezt a Ferrarit évek óta. Nem történik semmi különös, ugyanez ment már korábban is” – mondta Briatore.

Szerinte a csapat kommunikációja „sem briliáns”.

„Télen a Ferrari mindig bajnokesélyesnek tűnik, de végül kiderül, hogy nem az. A bemutatón az ügyvezető igazgató azt mondta, ez minden idők leggyorsabb Ferrarija. Ez csak zavart kelt. Nem kéne ilyen sokat ígérni!”

„A Ferrari most belekényszerül abba, hogy bajnokságot nyerjen, de sajnos más csapatok sokkal jobbak. Ezt a különbséget nagyon-nagyon nehéz lesz ledolgozni” – vélekedett.

Flavio Briatore (Fotó: XPB)

Megjegyezte, a vörösök toporgásában szerinte a politikai befolyásuk meggyengülése is szerepet játszik.

„A Ferrarinak határozottabbnak kéne lennie. Tavaly előnyben voltak, de az FIA a delfinezés miatt változtatott a szabályokon. Ha a Ferrari helyében lettem volna, én sosem engedtem volna, hogy változzanak a szabályok”

– mondta, utalva a padlólemezekre vonatkozó előírásokra, melyek előbb tavaly év közben (Spa) változtak, aztán 2023-ra is.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak