Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton és az „Én megmondtam nektek”

Hamilton és az „Én megmondtam nektek”

F1i.com
Lewis Hamilton nem tagadja, elégedett annak kapcsán, hogy a mérnökeik, akik korábban nem hittek neki, feltették a kezüket, és az irányváltás mellett döntöttek az autójukkal.

Lewis Hamilton a Mercedes számára csalódást keltő Bahreini Nagydíj után kijelentette: ő már a télen figyelmeztette a csapat szakembereit arra, hogy alapvető gondok vannak a 2022-es autójukkal, ezért nem támogatja a koncepció 2023-ra való továbbvitelét. A csillagosok ennek ellenére kitartottak az alapelveik mellett, ám már a legelső versenyhétvégén be kellett látniuk, hogy ez rossz döntés volt.

Toto Wolff csapatfőnök ennek kapcsán elmesélte, az irányválasztásuk kapcsán a csapaton belül két ellentétes véleményt valló tábor alakult ki, és Hamilton a koncepció továbbvitelét ellenző táborba tartozott.

A hétszeres világbajnok Szaúd-Arábiában elismerte, örül, hogy a csapat belátta hibáját.

„Azon emberek közé tartozom, akik szeretik, ha igazuk van. Nincs mindig igazam, de ebben az esetben igazam volt. És jó volt. Mintha azt mondanád: én megmondtam nektek.”

„Ugyanakkor én tapasztalom közvetlenül az autó teljesítményét, szóval igyekszünk kölcsönösen megbízni egymásban az egymásnak adott információkat illetően” – fogalmazott Hamilton.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ami a koncepcióváltást illeti, Wolff Dzsiddában kijelentette, akkor sem fognak szégyenkezni, ha az átalakított autójuk végül a Red Bulléra fog hasonlítani. E téma kapcsán a legtöbbet a két csapat eltérő oldaldobozát szokás emlegetni, ám Hamilton rámutatott, ennél bonyolultabb a helyzetük. „Az van, amink van. Tovább dolgozunk rajta, próbálunk többet kihozni belőle, és meglátjuk, mennyire megy gyorsan, vagy hogy mik a lehetőségek a koncepciónkkal. Aztán rövid távon elkezdjük kitalálni, hogy szükséges-e sok nagy, drasztikus változtatást végrehajtanunk. Lesznek bizonyos drasztikus változtatások.”

„Az emberek folyton az új oldaldobozunkról beszélnek, de ez nem ilyen egyszerű. Felteheted a Red Bull oldaldobozát az autódra, de semmin sem fog változtatni. Szó szerint semmin sem változtatna, talán még lassabbá is válna tőle.”

„Ez itt az aerodinamikai sajátosságokról szól, arról, hogyan alakul az autó egyensúlya a kanyarokban. Sok különböző tényező van, amiről az emberek, akik nem aerodinamikusok, még csak nem is tudhatnak, amiket még csak nem is látsz. Sokkal inkább erről szól” – hívta fel a figyelmet a Mercedes bajnoka.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak