Musorujsag
Élő Eredmények

Közleményt adott ki az Alpha Tauri esetleges eladásáról a csapatfőnök

Közleményt adott ki az Alpha Tauri esetleges eladásáról a csapatfőnök

Alpha Tauri
Nincs alapja az Alpha Tauri eladásáról szóló híradásnak, állítja a Red Bull igazgatójával egyeztető csapatfőnök.

A múlt heti bahreini teszt zárónapján röppent fel a hír, miszerint a Red Bull új elnöksége elégedetlen lehet az F1-es B-csapatuk, az Alpha Tauri működésének hatékonyságával. A német Auto Motor und Sport azt írta, a Dietrich Mateschitz halála után a márka sportprogramjainak irányításával megbízott Oliver Mintzlaff szerint túl sokba került a faenzai gárda fenntartása ahhoz képest, hogy mennyi pénzt hoznak a tavalyi konstruktőri kilencedik helyezettként, ezért két lehetőség merült fel a jövő szempontjából: a csapat Angliába költöztetése vagy a teljes eladás.

A hírt Helmut Marko tanácsadó a megjelenésének napján nem kívánta kommentálni, csupán annyit ismert el, hogy a Red Bull érthető módon elégedetlen az Alpha Tauri 9. helyével és többet vár a csapattól a folytatásban.

Szerdán Franz Tost csapatfőnök tett közzé egy nyilatkozatot, melyben jelezte, beszélt Oliver Mintzlaff-fal, és nincs veszélyben az Alpha Tauri jövője.

„Volt pár igen jó találkozóm Oliver Mintzlaff-fal, aki megerősítette, hogy a részvényesek nem fogják eladni a Scuderia Alpha Taurit, és hogy a Red Bull továbbra is támogatni fogja a csapatot a jövőben.”

„Ezek a pletykák mind alaptalanok. A csapat a szezonkezdésre összpontosít, valamint arra, hogy jobban teljesítsen, mint tavaly” – jelentette ki az osztrák szakember.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének változások az Alpha Taurinál középtávon. Tost a potenciális költözés hírét például nem cáfolta meg. Az Autosport szerint nem lenne egyszerű Bicesterbe (ahol egy kirendeltségük jelenleg is működik) költöztetni az egész gárdát, mivel a térség telítve van az iparág képviselőivel. Ők úgy tudják, felmerült annak lehetősége, hogy a faenzai gyárat fejlesztik és bővítik ki a következő években.

Nyomás alighanem így is van az Alpha Taurin. Ez Marko nyilatkozatán is érződött, aki természetesnek nevezte, hogy egy elnökség egy tavalyihoz hasonlóan gyenge év után felülvizsgálja a gárda működésének hatékonyságát. Marko ennek kapcsán az Oe24 osztrák portálnak adott interjúban elmondta:

„Nem vagyunk elégedettek a kilencedik hellyel a konstruktőri bajnokságban, ez egyértelmű. Most mérlegeljük, mit lehetne jobban csinálni. Ebbe interpretálták bele a lehetséges eladást. Még semmi sem biztos, az utolsó szót pedig a tulajdonosok fogják kimondani.”

Franz Tost idén a legjobb hatba várná a csapatát, ám elismerte, a szoros versengésben ennél jobb eredményről aligha álmodozhatnak.

Borítókép: Nyck de Vries (NLD) AlphaTauri AT04. 24.02.2023. Formula 1 Testing, Sakhir, Bahrain, Day Two. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Batchelor / XPB Images

További tartalmak