Musorujsag
Élő Eredmények

Albon úgy érzi, még mindig a Williams a leglassabb

Albon úgy érzi, még mindig a Williams a leglassabb

Autosport
A szezonnyitó előtt Alexander Albon őszintén elismerte, tart attól, hogy Bahreinben ismét a Williams autója lesz a leglassabb a mezőnyben. Ami a thai szerint egyelőre bizakodásra adhat okot az a versenygép teszten megbízhatósága.

A Williams utolsóként zárta a 2022-es bajnokságot, és bár a teszten a csapat vezetői és rutinosabb versenyzője, Alexander Albon is elmondta, sikerült előrelépni a téli hónapokban, a thai pilóta a hétvége előtt megjegyezte, mindennek ellenére tart attól, hogy továbbra is az ő versenyautójuk lesz a leglassabb a mezőnyben.

Ugyanakkor felfedte azt is, a szezon elején bízhatnak benne, hogy az autó megbízhatóságát kihasználva (akkor, amikor általában több istálló küzd még műszaki gondokkal) elcsíphetnek egy-egy pontot.

„Talán egy kicsit pesszimistább vagyok, mint optimista, szóval úgy gondolom, hogy – legalábbis a teszten látottak alapján – mi vagyunk a tizedik leggyorsabb csapat” – fogalmazott a thai a Bahreini Nagydíjat megelőző sajtónapon. „Reálisnak kell lennünk, egyértelműen jobb autót építettünk, de tempója mindenkinek van, szóval minden relatív.”

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Tényleg reménykednünk kell abban, hogy lesz esélyünk a pontszerzésre. Persze nem lesz könnyű dolgunk, és mindenképpen történnie kell valaminek ahhoz, hogy sikerüljön. Ha a teszteket nézem, nagyon megbízhatóak voltunk, az első futamokon pedig mindig szokott lenni néhány műszaki probléma, és remélhetőleg, ezt ki tudjuk használni” – magyarázta.

„De ami a tiszta tempót illeti, sok csapat tehet nagyobb lépéseket. A közvetlen riválisokhoz, talán az Alpha Taurihoz és a McLarenhez képest szerintem még mindig le vagyunk maradva” – folytatta, majd megjegyezte, a csapatnak technikai igazgató nélkül is fejlődnie kell.

Ami a szakember kinevezését illeti, az új csapatvezető, James Vowles megjegyezte, első számú célja, hogy megfelelő mérnököt helyezzen a műszaki osztály élére. Egyelőre azonban a jelenlegi dolgozóknak kell „csodát tenniük”. „Még nincs technikai igazgatónk, de előrelépést kell látnunk azokon a területeken, ahol vezetési szempontból korlátozottnak érezzük magunkat. Ha látjuk a fejlődést, jó irányba haladunk. Egy lépést már tettünk, de még többre van szükség” – mondta.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak